Sınırda göçmen kaçakçılığı operasyonu: 82 organizatör yakalandı

Sınırda göçmen kaçakçılığı operasyonu: 82 organizatör yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kalkan Operasyonları kapsamında 82 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve bin 222 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sınır bölgelerinde göçmen kaçakçılığına yönelik 'Kalkan' operasyonu düzenlendiğini duyurdu. Yerlikaya, hava destekli 62 ayrı operasyonda bin 222 göçmenin ve 82 organizatörün yakalandığını açıkladı.

Zanlılardan 63'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz. Türkiye genelinde jandarma ve polisimiz tarafından son 3 gün içinde sınır bölgelerimizde gerçekleştirilen İHA, helikopter ve cayrokopter destekli 62 operasyonda 82 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.

Bunlardan 63’ü tutuklandı, 7’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Operasyonlarda bin 222 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonları düzenleyen kahraman jandarmamızı ve polisimizi tebrik ediyorum. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar