Sinan Oğan ile AKP arasında yerel seçim işbirliği: Oğan'a en yakın isim AKP adayı oldu

Sinan Oğan ile AKP arasında yerel seçim işbirliği: Oğan'a en yakın isim AKP adayı oldu
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen Sinan Oğan’ın yerel seçimlerde de AKP ile iş birliği yaptığı iddia edildi.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak seçime giren, seçimin ikinci turunda ise Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini açıklayan Sinan Oğan’ın 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde de AKP ile iş birliği yaptığı iddia edildi
.
Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre; AKP, Sinan Oğan’a yakın bir isim olarak bilinen iş insanı ve Türkiye İttifakı Partisi Genel Başka Yardımcısı Behlül Erkin’i Bursa’nın Mudanya ilçesi belediye başkanlığında 2. sıradan belediye meclis üyeliğine aday gösterdiği öne sürüldü.

Kulislerde, “AKP’in, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, ‘Oğan’ın isteği üzerine’ Erkin’i, Mudanya Belediyesi ikinci sıra belediye meclis üyesi adayı gösterdiği” iddiası konuşuluyor.

NE OLMUŞTU?

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ATA İttifakı'nın ortak adayı olarak giren Sinan Oğan, yüzde 5.17 oy oranı alırken, seçimlerin ikinci tura kalmasına sebep olmuştu.

Seçim süresi boyunca AKP hükümetine birçok eleştiride bulunan ve Cumhur İttifakı'na dışarıdan destek veren HÜDA PAR'a yönelik “Ne domuz bağı, ne Kandil dağı” çıkışına imza atan Oğan, ikinci tur öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dolmabahçe'de görüşme gerçekleştirmiş ve günler sonrasında seçmenine "2. turda Erdoğan'a oy verin" çağrısında bulunmuştu.

Oğan'ın günler içerisinde yaşadığı 180 derecelik dönüş seçmenler tarafından büyük tepki alırken, bu değişikliğin nedeni de merak konusu olmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar