Sinan Ateş cinayeti soruşturması tamamlandı

Sinan Ateş cinayeti soruşturması tamamlandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi hazırladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin önemli bir adım attı. Başsavcılık, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın Çukurambar semtinde gerçekleşen olayla ilgili olarak hazırladığı iddianameyi mahkemeye sundu.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından, 22 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede, şüphelilerin "tasarlayarak öldürme", "öldürmeye teşebbüs", "suça azmettirme" ve "suça yardım etme" suçlarıyla itham edildiği belirtildi.

Olaya ilişkin tutuklu bulunan 22 şüphelinin dosyası, delillerin araştırılması, dijital materyallerin incelenmesi ve tutukluluk sürelerinin göz önünde bulundurulmasıyla ayrıldı ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ayrıca toplam 39 kişiden oluşan soruşturma kapsamında diğer 17 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini açıkladı. Bu kişilerle ilgili soruşturmanın ayrı bir dosya üzerinden devam ettiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar