Şenol Güneş'e hakaretle suçlanıyordu: Erman Toroğlu hakim karşısına çıktı!

Şenol Güneş'e hakaretle suçlanıyordu: Erman Toroğlu hakim karşısına çıktı!
Erman Toroğlu, ‘Oynadı Oynattım Oynatalım’ isimli kitabındaki ifadeler sebebiyle hakim karşısına çıktı. Şenol Güneş’e ‘Alenen hakaret’ ve 'İftira’ suçlarını işlediği gerekçesiyle hakim karşısına çıkan isim “Olaylar Trabzon'da da halk tarafından bilinmektedir." açıklamasında bulundu.

Şenol Güneş'e hakaretle suçlanıyordu: Erman Toroğlu hakim karşısına çıktı!

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Erman Toroğlu, ‘Oynadı oynattım oynatalım’ isimli kitabında Şenol Güneş’e karşı ‘Alenen hakaret’ ve ‘İftira’ suçlarından toplamda 1 yıl 3 buçuk aydan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaktaydı. Söz konusu davanın 2’nci duruşması gerçekleşti.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Erman Toroğlu ile taraf avukatları katıldı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUM DEDİ

Kitabında anlattığı kısmı Trabzon halkının da bildiğini ve daha önce yalanlayan kimsenin olmadığını belirten sanık Erman Toroğlu “Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. 16-17 sene profesyonel futbolculuk yaptım. Ayrıca Milli Takımda da oynadım, futbolculuk kariyerimden sonra hakemlik yaptım. Hakemlik kariyerim bittikten sonra da gazetecilik faaliyeti yapıyorum." ifadelerini kullandı.

Toroğlu, açıklamasının devamında ise şöyle dedi:

"Bu faaliyet kapsamında televizyonlarda ve yazılı medya organlarında yorumlarımı paylaşıyorum. ‘Oynadı Oynattım Oynatalım’ isimli kitapta müştekiye ilişkin ifadelerin yer aldığı iddianameye konu bölümde anlattığım olaylar Trabzon’da da halk tarafından bilinmektedir.

Ayrıca Trabzonspor’un Genel Kurulunda bu konular konuşulmaktadır. Bugüne kadar da kitap nedeniyle müşteki dışında iddiaları tekzip eden ya da yalanlayan kimse olmamıştır.”

“OLAY HAKKINDA DAHA ÖNCE DE KÖŞE YAZISI YAZMIŞTIM”

Sözü edilen sezon sahasında Trabzonspor’un oynadığı bütün maçları kazanıp sadece Zonguldakspor ile berabere kaldığını söyleyen sanık Toroğlu “Yazı içeriği incelendiğinde hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı kanaatindeyim. Söz konusu olay hakkında daha önce de köşe yazısı yazdığımı hatırlıyorum. Bu nedenle müşteki beni aramıştı. Beraatimi talep ederim” ifadelerini kullandı.

MÜVEKKİLİN YER VERDİĞİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDADIR

Sanığın avukatı ise, “Hakaret suçu yönünden de kitapta yer alan ifadeler incelendiğinde müştekinin onur, şeref ve haysiyetini zedeleyebilecek bir ifade yoktur. Müvekkilin yer verdiği ifadeler basın özgürlüğü kapsamındadır. Bu nedenle hakaret suçunun unsurları oluşmamıştır. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ederim” dedi.

Müşteki avukatı ise, “Şikayetimiz devam etmektedir" ifadesini kullanırken, mahkeme müşteki Şenol Güneş’in davaya katılma talebini kabul etti. Bunun yanı sıra mahkeme, Erman Toroğlu’na savunmasında geçen yazı içeriklerini mahkemeye sunması amacıyla süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar