Selçuk Geçer bu defa sonbahar için uyardı

Selçuk Geçer bu defa sonbahar için uyardı
Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı çarpıcı dolar yorumları nedeniyle geçtiğimiz aylarda BBDK tarafından kendisine soruşturma açılmış olsa da inandığı doğruları açıklamaktan geri durmuyor. Dolar kurunun yıl sonunda 28 lira olacağını söyleyen Geçer, sonbaharda enflasyonun tutulamayacağını belirtti.

SELÇUK GEÇER BU DEFA SONBAHAR İÇİN UYARDI

Geçer, kur korumalı mevduat sisteminin hükümeti köşeye sıkıştırdığını belirtirken, bununla beraber Merkez Bankası rezervlerinin büyük bir faizle başının belaya gireceğinin altını çizdi. Ekonomist Geçer,  sonbahara yaklaştıkça enflasyon oranlarının tavan yapacağını anlattı.

Yaşanan bu artışlarla beraberde dolar kurunun da enflasyon oranlarına bağlı olarak yükseleceğine dikkat çekti. Sonbahara doğru dolar kurunun en az 20 Türk lirası seviyesine yükseleceğini anlattı.

"EKONOMİNİN KIRILGANLIĞI ARTIYOR"

Selçuk Geçer, yapılan hamleler nedeniyle bir tarafta hiper faiz diğer tarafta ise hiper enflasyon olduğunu belirtti. Yaşanan durumun da ülke ekonomisinin kırılganlığının arttıracağını söyledi.

Selçuk Geçer korkunç bir zaman sarmalında olduğumuzu belirterek “Faizi yükseltip, reel faizi pozitife geçirmeye kalksanız yüzde 50-55 oranında bir artış yapmanız gerekiyor. Bu da sizi hiper faize doğru sürüklemeye başlar.

Yani bir tarafta hiper enflasyon bir tarafta hiper faiz… Bu da kırılganlıklarınızı artırır. Yurt dışındaki risk primiz bir anda patlar binler zorlamaya başlar.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar