Sel ve dolunun vurduğu çiftçilere İYİ Partiden destek

Sel ve dolunun vurduğu çiftçilere İYİ Partiden destek
İYİ Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Adnan Türkmen, yağmur ve dolunun vurduğu 3 ilçedeki tarım üreticilerinin zararlarının giderilmesi için yetkili makamlara çağrıda bulundu. Türkmen, İYİ Parti teşkilatı olarak olayın takipçisi olacaklarını açıkladı.

İYİ Parti Eskişehir il teşkilatı, sel ve dolu sebebiyle zarar gören çiftçileri ziyaret ederek selden ve doludan kaynaklanan hasarlara ilişkin bilgi aldı.

Felaketten etkilenen çiftçilerin durumuna ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştiren İYİ Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Adnan Türkmen, İYİ Parti teşkilatı olarak olayın takipçisi olacaklarını açıkladı.

Adnan Türkmen,basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Üretimin dibe vurduğu, ithalatın zirvede olduğu bir ortamda Eskişehir ilimizin sebze, meyve üreticiliğinin yoğun olarak yapıldığı Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerimiz ile Seyitgazi ilçemizde 09.06.2019 tarihinde aşırı yağmur ve dolu yağışı nedeniyle hasar meydana gelmiştir.

Eskişehir İYİ Parti İl Başkanlığı olarak halkımızın dertlerinin dinlenmesi, meydana gelen hasarları mahallinde görmek üzere görevlendirilen heyetimiz Mihalgazi İlçe Başkanı Hasan Makina ile birlikte felakete uğrayan mahallelerimizi, sebze ve meyve yetiştiricilerini, ilçede tarımla ilgili kurumları konu ile ilgili gerekli bilgiler alınmıştır.

Sel ve dolu hasarının İğdir ve Kapıkaya mahallelerini yoğun bir şekilde etkilediği görülmüştür.

Kapıkaya’da heyetimizce yapılan incelemede sel felaketinin dere yataklarının ıslah edilmemesinden ve ve mecra düzenlemelerinin yapılmamasından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Selin sürüklemiş olduğu taş, moloz ve çamurların domates ekili alanlara zarar verdiği görülmüştür.

Hasar tespiti ile ilgili ilçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri gerekli çalışmalara başlamış olup hasar miktarlarının çalışmalar neticesinde netleşeceği bildirilmiştir.

Ayrıca Seyitgazi ilçemizin Yahnikapan, Türkmentokat, Kalkanlı, Aksaklı, Güllüce, Yenikent, Büyükdere, Karatepe ve kısmen Doğançayır ve diğer mahallelerde 9-10 Haziran günleri şiddetli dolu yağışı nedeniyle arpa, buğday ve mısır gibi ekili alanlarda yüzde 100’e varan hasar tespit edilmiştir. Şeker pancarı tarlalarında da kısmen hasar olduğu tespit edilmiştir.

Üç ilçemizdeki tarım ürünlerinin zararlarının giderilmesi ve akış rejimlerinin de değişmesi dikkate alınarak mecra düzenleme ve dere yataklarını ıslah etmeye yetkili makamları davet ediyoruz. İYİ Parti teşkilatı olarak olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz. Saygılarımla.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar