Şehit Polis Fethi Sekin Parkı açıldı

Şehit Polis Fethi Sekin Parkı açıldı
İzmir'de şehit polis Fethi Sekin'in adı verilen park, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açıldı.Törende Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajı da okundu.

Şehit Polis Fethi Sekin Parkı açıldı

İzmir'de şehit polis Fethi Sekin'in adı verilen park, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açıldı.

İzmir programı kapsamında 5 Ocak'taki terör saldırısının yaşandığı İzmir Adliyesi'ne gelen Kılıçdaroğlu, Fethi Sekin'in adının verildiği adliyenin bulunduğu cadde ile aynı saldırıda hayatını kaybeden Musa Can'ın adının verildiği sokağa konulan tabelaları açtı.

Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Musa Can'ın adının verildiği sokağın açılışı sırasında Can'ın yakınları gözyaşı döktü.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Şehit Fethi Sekin'in adının verildiği parkın açılış törenine katıldı.

kilissss.jpg

Buradaki konuşmasında, toplumda yılgınlığı hakim kılmak isteyen teröristlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin sıradan bir devlet olmadığını bilmediğini, bu ülkeyi kuranların ölümü göze aldığını belirten Kılıçdaroğlu, şiddet ve terör nereden gelirse gelsin, hepsinin önünde göğsünü siper etmenin bir vatan görevi olduğuna dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, İzmir'e Anadolu'nun her ilinden insanların geldiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Ama hiçkimse kendini yabancı hissetmez, İzmir'in böyle güzel bir özelliği vardır. Fethi Sekin, Elazığlıdır, ben de Elazığ Ticaret Lisesinin ilk mezunlarındanım. 'Gakkoş' sözcüğünün ne kadar önemli olduğunu bilirim. Elazığlılar, sevdikleri herkese 'gakkoş' der. Bir toplantıda Fethi Sekin, Elazığ'ın değil, tüm Türkiye'nin 'gakkoş'u demiştim. Gerçekten de tüm Türkiye'nin içini titretti. O gözünü kırpmadan ölüme koştu. Çok daha büyük olayların olmasını engelledi."

Saldırıda hayatını kaybeden Musa Can'ın da teröristlerin sıktığı kurşunla şehit olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

İngiltere'deki uygulama

Askerlerin de sıfırın altında 35 derece teröre karşı mücadele verdiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir parkı açıyoruz bugün, şehidimizi sonsuzluğa uğurladık ama parkla adını sonsuza kadar yaşatacağız. Şehitlerimizi asla unutmayalım. Şehitlerimize ve gazilerimize gerekli değeri vermiyoruz. İngiltere'de bir şehit yakını veya gazi, mağazaya gittiğinde anonsla onurlandırılır. Şehitlerimizin yakınlarını ve gazilerimizi kucaklayım. Onlara minnet borçluyuz. Eğer bugün burada rahat konuşabiliyorsak, bir araya gelip sohbet edebiliyorsak, İstiklal Marşı'ndan önce ve sonra saygı duruşunda bulunabiliyorsak bizim güvenliğimizi sağlayan polislerimiz ve askerlerimiz sayesinde, onlara şükran borçluyuz."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar