Seçimlere iki gün kala İBB’den tartışmalı karar!

Seçimlere iki gün kala İBB’den tartışmalı karar!
Pazar günü gerçekleşecek kritik İBB seçimlerinin öncesinde belediyenin değeri yüksek taşınmazların Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmeye başlanması dikkatlerden kaçmadı.

Yerel seçimler sonrasında tartışmalı olarak iptal edilen İstanbul seçimlerinin bu Pazar günü yenilenmesine Türkiye kilitlenmişken İstanbul Büyükşehir Belediyesinin seçim öncesi Gençlik ve Spor Bakanlığına değeri yüksek taşınmazları devredilmesi tepkileri çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 35 milyon liraya ihale ettiği Bakırköy’deki Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezi inşaatını, İstanbul seçimine günler kala Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devretmek üzere protokol hazırladı. Hazırlanan protokolün tüm yazışmaları 18 Haziran günü bir gün içinde yapılması tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İBB Grup Sözcüsü Tarık Balya “23 Haziran’da seçimi kaybedeceğini anlayan AKP, İBB’nin içini boşaltıyor. Seçime günler kala hazırlanan bu protokol gayri ahlaki” ifadelerini kulandı.

Sözcü Gazetesinin gündeme getirdiği Ataköy’deki taşınmazın devri sonrası bu kez Ataşehir’de bulunan 9 bin 47 metrekarelik İBB’ye ait arazi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildi.

Yazıda, Yukarı Dudullu Mahallesi Çardakdere mevkiinde bulunan 7290 parselde bulunan 5930 metre kare arazi ile 14637 parselde yer alan 3 bin 117 metrekareden oluşan İBB adına tahsisli iki arazinin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildiği belirtildi. Bu arazilere de öğrenci yurdu yapılacağı açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar