Seçimi kazanamayan AKP'li başkan vali ve kaymakamı tehdit etti

Seçimi kazanamayan AKP'li başkan vali ve kaymakamı tehdit etti
Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde 31 Mart seçimlerinin ardından gerginlik sürüyor.

Eski belediye başkanı AKP'li Murat Becerikli'nin, seçimi kaybetmesine neden olduklarını iddia ettiği vali, kaymakam ve kolluk güçleri hakkında suç unsuru ve tehdit içeren paylaşımlar yapması üzerine soruşturma başlatıldı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde 1081 seçmenin bulunduğu biliniyor. Yerel seçimlerde CHP adayı Ümit Tayhava 401, EMEP adayı Rıza Cangöz 280 ve AK Parti adayı, aynı zamanda mevcut belediye başkanı olan Murat Becerikli ise 65 oy aldı. Resmi sonuçlara göre yüzde 52,15 oranıyla CHP'li Tayhava, seçimi kazanarak mazbatasını alıp göreve başladı.

Seçimi kaybeden AK Parti'li eski başkan Murat Becerikli, Bingöl'deki İl Sağlık Müdürlüğü'ndeki memurluk görevine geri döndü. Ancak, seçimlerin ardından Becerikli'nin telefonundan yaptığı herkese açık paylaşımlarda, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Mazgirt Kaymakamı Necdet Uçar ve güvenlik güçlerine yönelik çeşitli ithamlarda bulunduğu ortaya çıktı. Bu paylaşımlar, seçimin kaybedilmesine neden oldukları iddiasıyla dikkat çekti ve bir soruşturma başlatıldı.

'YAZDIKLARIMIN ARKASINDAYIM'

Murat Becerikli, paylaşımları kendisinin yaptığını ve yazdıklarının arkasında olduğunu belirterek, "Değerli Mazgirtli hemşerilerim, sizi en içten duygularımla selamlıyorum. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde partime ve şahsıma verdiğiniz destek için sizlere teşekkür ediyorum. 5 yıl boyunca canla ve başla sizlere hizmet ettim. İlçemizin temel sorunlarını çözdüm. 2024 yılı seçimlerinde tekrar sizlere hizmet etmek için AK Parti'den aday oldum. Bize olan teveccühünüz herkesin malumudur. İnanıyorum ki bu teveccüh sandığa da yansıyacaktı ama sizlerin iyiliğini düşünmeyen başta İlçe Kaymakamı Necdet Uçar ve Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun emri ve talimatıyla ilçemizde görev yapan vatan evlatları maalesef CHP’ye oy vermeleri için yönlendirilmiş ve Mazgirt’imizin hizmet alması engellenmiştir.

Gönül isterdi ki herkes kendi hür iradesiyle seçimini yapıp demokratik hakkını kullansaydı. Askerimizin ve polisimizin demokratik hakkına ipotek koyan Vali ve Kaymakam kendilerini devletin ve siyasetin üstünde görüyor. Yaptıkları bu ihanet yanlarına kalmayacaktır. Mazgirt halkının hizmet almasını engelleyen bu güruhu Allah’a havale ediyorum" dedi.

Paylaşımların ardından Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Murat Becerikli hakkında suç unsuru ve tehdit içeren paylaşımları nedeniyle soruşturma başlattı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar