Seçim yasağı biter bitmez bütün sonuçlar Günboyu'nda!

Seçim yasağı biter bitmez bütün sonuçlar Günboyu'nda!
Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde YSK tarafından seçim yasağının kaldırılmasının hemen ardından bütün sonuçları www.gunboyugazetesi.com.tr'de canlı aktaracağız.

14 Mayıs pazar günü yapılacak seçimler için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde YSK tarafından yasaklar kalkar kalkmaz, güçlü editör ve yazar kadrosuyla seçimin nabzı www.gunboyugazetesi.com.tr'de tutulacak.

www.gunboyugazetesi.com.tr'yi takip edin, seçim günü anlık bütün haberler hakkında bilgi sahibi olun.

YSK'nın açıklamasına göre, yurt içinde toplam 190 bin 736 sandıkta, 60 milyon 904 bin 499 kişi oy kullanabilecek.

Yurt dışı oy kullanma işlemi ise yurt dışı temsilciliklerinde tamamlanırken gümrük kapılarında sürüyor. 3 milyon 416 bin seçmenden yurt dışı temsilciliklerde 1 milyon 691 bin 531, gümrük kapılarında ise 125 bin 479 seçmen olmak üzere toplam 1 milyon 817 bin 10 seçmenin oy kullandığı açıklandı.

Seçimlerde, saat 08.00'de başlayacak oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erecek.

YSK'NIN YASAKLARI NELER?

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için seçim takvimi işliyor. Takvime göre, bugün başlayan propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları, oy verme gününden önceki gün (13 Mayıs Cumartesi) saat 18.00'de sona erecek. Seçime 10 gün kala artık anket, kamuoyu araştırması ve tahminler yasak olacak ve yayımlanmayacak.

Oy verme gününden önceki 10 gün içinde yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla, adayın lehinde veya aleyhinde veya seçmenlerin oyunu etkileyecek biçimde yayın ve herhangi bir surette dağıtım yapılamayacak.

Bu sürenin dışında yurt içinde yapılacak kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler ve mini referandum gibi yayınlarda; tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uyulması gerekecek.

Yurt dışında hiçbir şekilde kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler ve mini referandum gibi yayınlar yapılamayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar