Seçim sonrası kabine toplantısı bugün yapılacak

Seçim sonrası kabine toplantısı bugün yapılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek kabine toplantısının en önemli gündem maddelerinden biri, son dönemde tırmanan İran-İsrail gerilimi olacak.

Bu yılın 4. kabine toplantısı bugün yapılacak. Kabine toplantısında, İran'ın İsrail'e yönelik adımlarının bölgede oluşturduğu gerginliğin azaltılması için yürütülen diplomasi trafiği ele alınacak. Ayrıca, Türkiye'nin güvenlik tehditleri üzerindeki durumu da masaya yatırılacak.

Gazze'deki durum ve Filistinlilere insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılması için atılacak adımlar da toplantının gündemini oluşturacak.

Kabine toplantısında terörle mücadele operasyonları da ele alınacak. Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerinin yok edilmesi için devam eden operasyonlar, önemli bir konu olarak görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ay içinde Irak'ın başkenti Bağdat'a yapacağı resmi ziyaretin hazırlıkları da toplantıda ele alınacak.

Ekonomi gündemi ise Kabine'nin önemli bir diğer başlığını oluşturacak. Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum değerlendirilecek ve enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesi için alınabilecek ilave tedbirler görüşülecek.

Ayrıca, on binlerce öğretmen adayının beklediği öğretmen atamalarına ilişkin kadro tahsisi ve takvim çalışmalarının da toplantıda masaya yatırılması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar