Schengen vizesinde büyük değişiklik: Başvuru yapacaklar bu tarihe dikkat

Schengen vizesinde büyük değişiklik: Başvuru yapacaklar bu tarihe dikkat
Schengen vizesi başvurusu yapacak olanlar için Almanya'dan önemli bir duyuru geldi.

Almanya'nın Türkiye'deki dış temsilciliklerinin yaptığı açıklamaya göre, 18 Mart'tan itibaren randevu sisteminde değişiklikler yapılacak.

Yapılan açıklamaya göre, Almanya'ya yapılacak Schengen vizesi başvuruları için yeni bir süreç başlayacak. Başvuru sahiplerinin ilk olarak bekleme listesine kayıt olmaları gerekecek ve bu süreçle ilgili bilgilendirici bir e-posta alacaklar.

İKİNCİ AŞAMADA TARİH BİLDİRİMİ ALACAKLAR

Almanya'nın Türkiye'deki dış temsilcilikleri, Schengen vizesi başvurularında önemli değişikliklerin başlayacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, vize sürecinin artık iki aşamada gerçekleşeceği belirtildi.

İlk aşamada, başvuru sahiplerinin randevu sisteminde yer almak için bekleme listesine kaydolmaları gerekecek. Bu süreçle ilgili bilgilendirici bir e-posta alacaklar.

İkinci aşamada ise, vize başvurularının harici hizmet sağlayıcı aracılığıyla iletilmesi için gerekli olan tarih bildirimini alacaklar. Randevular, randevu kayıtlarının kronolojik sırasına göre tahsis edilecek. Bu sayede, uzun süren aramalara gerek kalmayacak ve müsait randevular daha kolay bulunabilecek. Yeni kayıt seçeneği 1 Mart 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek.

Schengen vizesi için randevu koşulları da açıklandı. 18 Mart 2024 tarihinden itibaren randevular, Almanya'nın Türkiye'deki dış temsilciliklerinin internet sitesinde bulunan randevu sistemi üzerinden alınacak.

Başvuru süreciyle ilgili detaylı bilgilere başvuru formu, sunulacak belgeler ve randevu takvimi gibi konularla ilgili internet sitesinden ulaşılabilecek. EURO 2024 ile ilgili Schengen vizesi başvuruları için ayrı bilgi formları da bulunmakta.

Randevular, harici hizmet sağlayıcısı iDATA'nın başvuru için randevu bekleme listesindeki kayıtların kronolojik sırasına göre atanacak. Randevu almak için acente veya aracı şirkete başvurmak gerekmemekle birlikte, vize başvurusunun yapılması amacıyla 1.000,00 TL tutarında bir ön ödeme gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar