Sandıklar açılınca şoke oldu! Sloganı yanlış anlaşılınca AKP 13 bin oy kaybetti

Sandıklar açılınca şoke oldu! Sloganı yanlış anlaşılınca AKP 13 bin oy kaybetti
Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Adayı olan Fatih Bucak’ın, seçim sloganının yanlış anlaşılması sebebiyle AKP 13 bin oy kaybetti.

SERPİL DEMİR / GÜNBOYU

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki Bucak Aşiretinin önde gelen isimlerinden Fatih Bucak, parti listesinde yer bulayınca bağımsız aday olmaya karar vermişti.

fb4.jpg

Bucak, milletvekilliğinde oyu kendisine, cumhurbaşkanlığında ise oyu Recep Tayyip Erdoğan'a istemişti.

fb3.jpg

14 Mayıs’ta sandığa giden 1 milyon seçmenden yaklaşık 13 bini, hem Fatih Bucak'a hem de AKP’ye aynı anda mühür basınca oylar geçersiz sayıldı.

fb1.jpg

Kendi oylarının iptal edilmesine üzülmeyen Bucak, Erdoğan’a verilen oyların geçersiz sayılmasına üzüldü.

fb2.jpg

13 BİN GEÇERSİZ OY

Seçim çalışmasında milletvekilliği için kendisine bir oy, cumhurbaşkanlığı için ise Recep Tayyip Erdoğan'a bir oy istediğini belirten Fatih Bucak, “Bağımsız müracaat etmiştik. Tabii bağımsız seçim sonuçları, elimizdeki sayı 13 ile 15 bin arasında fakat toplamda bir 12 bin, 13 bin iptalimiz var, o da şu şekilde. Ben Cumhur İttifakını destekliyordum. Bir oy bana, bir oy Recep Tayyip Erdoğan'a demiştim. Dolayısıyla pusulalarda bağımsız olarak benim ismime evet mührü basılmış, Recep Tayyip Erdoğan'a basılmış ve AK Partiye basılmış. Dolayısıyla 11 bin iptalimiz var. 11 bin demek, ya da 15 bin iptal, neyse, tam detaylı olarak bilmiyorum, Tayyip Erdoğan'a, Cumhur İttifakına gitmiş. Gerçi bu 13 bin bana gelse yine milletvekili olmama yeterli değil ama Cumhur İttifakı'nın 13 bin oyu eksilmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar