Sakın bunu Ramazan'da çöpe atmayın! Virüsleri yok ediyor ve karaciğeri yeni gibi yapıyor

Sakın bunu Ramazan'da çöpe atmayın! Virüsleri yok ediyor ve karaciğeri yeni gibi yapıyor
Ramazan ayı ile birlikte hurma tüketimi giderek artacak. Ancak insanların birçoğu hurma tüketirken en değerli bölümü olan çekirdeğini çöpe atıyor. İşte hurma çekirdeğinin faydaları...

Ramazan ayının da yaklaşması ile birlikte hurma tüketimi Türkiye'de ciddi oranda artacak. Birçok kişi oruç ibadetini yerine getirirken Türkiye'de hurma tüketiyor. Ancak insanlar hurmanın en değerli bölümü olan çekirdeklerini çöpe atıyor. Ancak hurmanın çekirdekleri sağlık açısından büyük faydalar sunuyor.

background-kurma-juice-concentrate-01.jpg

ŞİFA KAYNAĞI HURMA ÇEKİRDEĞİ KAHVESİ!

Hurma çekirdeklerinin değerlendirilmesiyle yapılan hurma çekirdeği kahvesi, son zamanlarda popülerlik kazanan bir içecektir. Bu kahve, güçlü antioksidanlar içerir ve demir eksikliğini gidermede etkilidir. Ayrıca, kan şekeri düzeylerini dengelemede ve diyabetle ilişkili komplikasyonları azaltmada yardımcı olabilir. Sabahları aç karnına bir tatlı kaşığı hurma çekirdeği tozunu sıcak suda demleyerek içmek, gününüze sağlıklı bir başlangıç yapmanıza yardımcı olabilir.

hurmanin-faydalari-c-vitamini-depos-luhn.jpg

Hurma çekirdeklerini kullanmanın bir diğer yolu da kavrulmuş ve öğütülmüş halde tüketmektir. Hurma çekirdekleri, yüksek sıcaklıkta kavrulduktan sonra öğütülür ve ardından isteğe bağlı olarak kahve gibi demlenir veya pişirilir.

3400-3.jpg

HURMA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Araştırmalar, hurma çekirdeklerinin karaciğer hasarını önlemede ve oksidatif stresle mücadelede etkili olabileceğini göstermektedir. Ayrıca, antiviral özelliklere sahip olmaları nedeniyle viral enfeksiyonlarla savaşmada da yardımcı olabilirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar