Sağlık-Sen’den MHRS’deki randevu krizine çözüm önerisi

Sağlık-Sen’den MHRS’deki randevu krizine çözüm önerisi
Sağlık-Sen'in Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerine hazırladığı raporda sağlık hizmetlerinde iyileştirme önerileri sunuldu.

Raporun açıklanmasında Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) Hekim Koordinatörü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, MHRS'nin daha etkili olabilmesi için kademeli sevk zincirine geçilmesi gerektiğini vurguladı.

İnternetten Hastane Randevu Numarası Nasıl Alınır? - Tamindir

Kademeli sevk zinciri, aile hekimlerinin rolünü ön plana çıkaracak bir düzenlemeyi ifade ediyor. Benli, bu sistemin hastane başvurularını azaltacağını, uzman hizmet kalitesini artıracağını ve sağlık maliyetlerini düşüreceğini belirtti. Rapora göre, MHRS'nin yüzde 20'si aile hekimlerine tahsis edilmeli ve Aile Hekimliği Bilgi Sistemi (AHBS) ile Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) birbirleriyle entegre hale getirilmelidir.

aw199326-01-1.jpg

Benli'nin açıklamalarına göre,mevcut aile hekimi sayısının artırılması gerekiyor. Aile hekimlerinin sevk zinciri içinde aktif rol alması, sistemin daha verimli çalışmasını sağlayacak.

Kademeli sevk zinciri, sağlık sisteminin iyileştirilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Sağlık hizmetlerindeki randevu alma süreçlerinde yaşanan sorunların giderilmesi ve hasta memnuniyetinin artırılması hedefleniyor. Formun Üstü

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar