Sabiha Gökçen'e 4 yeni rota geliyor!

Sabiha Gökçen'e 4 yeni rota geliyor!
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na 4 yeni destinasyon daha eklenecek.

Havayolu yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Ocak-Mart döneminde 9 milyon 432 bin 83 yolcuyu ağırlayan havalimanına Mayıs ayında 4 yeni destinasyon daha ekleniyor.

Pegasus Havayolları, Mayıs ayında İstanbul Sabiha Gökçen'den Bulgaristan'ın Sofya, Moldova'nın Kişinev, Kazakistan'ın Aktau ve Slovakya'nın başkenti Bratislava şehirlerine uçuşlar başlatacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Mayıs ayında 4 yeni destinasyon İhlas Haber Ajansı

Slovakya seferleri 15 Mayıs'ta başlayacak ve Bratislava şehri ilk kez direkt uçuşla İstanbul'a bağlanacak. Moldova'ya yapılan uçuşlar ise 5 Mayıs'ta başlayacak. Sabiha Gökçen Havalimanı, aynı zamanda Kazakistan genelindeki bağlantılarını da artırarak Türkistan, Almatı, Çimkent ve Nur-Sultan'ın ardından Aktau'ya da uçuşlar gerçekleştirecek.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA NASIL GİDİLİR - METRO & OTOBÜS & UCUZ OTOPARK | Biz Evde Yokuz

Yeni rotalarla birlikte Sofya hattı haftada üç frekansla, Kişinev haftada iki sefer, Aktau haftada iki frekans ve Bratislava seferleri de çarşamba ve pazar günleri olmak üzere haftada iki frekansla gerçekleştirilecek.

2023'te rekor bir yolcu trafiği yaşayan Sabiha Gökçen, 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yolcu sayısını yüzde 22 artırdı. Yeni rotaların yılın geri kalanında havalimanına 102 bin uluslararası yolcu kazandırması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar