S400 teslimatı sonrası ABD’den ilk açıklama geldi!

S400 teslimatı sonrası ABD’den ilk açıklama geldi!
Savunma Bakanlığı vekili Mark Esper skandal açıklamasında, "Türkiye önemli bir NATO üyesidir, S400 almak yanlış bir karardı ve hayal kırıklığına uğrattı" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından savunma bakanlığına aday gösterilen Mark Esper S-400'lerle ilgili skandal açıklamaya imza attı.

Esper açıklamasında, "Türkiye önemli bir NATO üyesidir, S-400 almak yanlış bir karardı ve hayal kırıklığına uğrattı" ifadelerinin kullandı.

Esper, 'Ankara’nın Rus S-400 hava savunma sistemini alma hevesinin NATO ve Türkiye’nin güvenliğine zarar verdiğini' belirtti.

ABD senatörlerinin sorularına yazılı olarak cevap veren Esper, "Türkiye eski ve önemli bir müttefik ama S-400 kovalaması, Ankara ve NATO’nun güvenliğini bozuyor. S-400 almak yanlış bir karardı ve hayal kırıklığına uğrattı” dedi.

Türkiye’yi, S-400 alması durumunda F-35 savaş uçaklarını alamayacağı konusunda defalarca uyardıklarının altını çizen Esper, aynı zamanda ABD’nin Türkiye’yle yakın askeri işbirliğini korumak istediğini savundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar