S-400 teslimatında ikinci gün: Bir Rus uçağı daha Mürted'e indi

S-400 teslimatında ikinci gün: Bir Rus uçağı daha Mürted'e indi
Türkiye ile ABD arasında yaşanan S-400 krizinde sıcak bir gelişme yaşandı. Rusya yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin ilk parçaları Türkiye'ye geldi. S-400' sevkiyatının ikinci gününde isteminin parçalarını taşıyan uçak  Mürted Havalimanı'na indi.

S-400 sevkiyatının ikinci gününde, sisteminin parçalarını taşıyan İlyushin modeli Rus kargo uçağı, Ankara'nın 35 km kuzey batısında, Kahramankazan ilçesi yakınında yer alan Mürted Havalimanı'na iniş yaptı.  

Yeni parçalar TIR'larla hangarlara götürülecek. 

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan ise "S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerinin sevkiyatı devam etmektedir. Bu kapsamda dördüncü uçak Mürted Hava Meydanı’na indi" açıklaması geldi. 

msb.PNG

İLK PARÇALAR DÜN GELDİ

Dün Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sisteminin naklinin başladığını açıkladı. Ankara’ya S-400 hava savunma sistemi malzemelerini getiren Antonov RA-76363 kodlu uçak, Ankara Mürted Askeri Havaalanı'na iniş yaptı.

İlkinden 2 saat sonra Rusya'dan gelen ikinci uçak, bundan yaklaşık yarım saat sonra da üçüncü uçak Mürted Üssü'ne indi.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin tedarik sözleşmesinin 11 Nisan 2017’de imzalandığı belirtildi. 

Açıklamada, "Sözleşme kapsamında S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlamıştır" ifadesine yer verildi.

SİSTEM HAZIR OLDUKTAN SONRA KULLANIMA BAŞLANACAK

Milli Savunma Bakanlığı'nın ardından Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan da bir açıklama geldi: 

"Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında Başkanlığımız ile Rosoboronexport/Rusya Federasyonu arasında imzalanmış olan sözleşme kapsamında S-400 sistemi teslimatının ilk aşaması bugün Ankara’ya inen ilk uçakla başlatılmıştır. Sisteme ait parçaların teslimatlarına önümüzdeki günlerde devam edilecek, sistem bütünüyle hazır olduktan sonra ilgili makamların belirleyeceği şekilde kullanımına başlanacaktır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar