Rusya’dan kritik Türkiye açıklaması!

Rusya’dan kritik Türkiye açıklaması!
Rusya Devlet Başkanı Putin Moskova-Tahran-Ankara işbirliğine dair kritik açıklamasında, “Rusya, İran ve Türkiye’nin Astana formatındaki koordinasyonu gerçek verimlilik sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de gerçekleşen Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde konuştu. Putin “Suriye’de uzun vadeli istikrarı sağlamanın, bölgemizin güvenliğini sağlamak için son derece önemli bir görev olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Rusya’nın yardımıyla Suriye topraklarının büyük kısmının meşru hükümetin kontrolüne geçtiğini kaydeden Rus lider, halihazırda Suriye’de barışçıl yapıya geçiş ve sığınmacıların evlerine dönüşü için elverişli koşulların oluşturulduğunu belirtti.

Putin, “Rusya, İran ve Türkiye’nin Astana formatındaki koordinasyonu gerçek verimlilik sağlıyor. Birlikte biz, Suriye Anayasa Komitesi’nin oluşturulması ve faaliyete geçirilmesi dahil Suriyeli taraflar arasındaki diyalog sürecinin ilerletilmesine yardımcı oluyoruz” diye kaydetti.

Putin, “Suriye’de normalleşme için gerekli politik değişiklikler için hazırlıklara mümkün olan en kısa sürede başlamak önemli” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar