Rusya'dan Dnipropetrovsk bölgesine saldırı: 8 ölü, 29 yaralı

Rusya'dan Dnipropetrovsk bölgesine saldırı: 8 ölü, 29 yaralı
Rusya ordusunun Ukrayna'nın Dnipropetrovsk bölgesine düzenlediği füze saldırısında en az 8 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi de yaralandı.

Rusya, Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'ya yönelik saldırılarını sürdürmeye devam ediyor. Rus ordusunun Ukrayna'nın Dnipropetrovsk bölgesine gerçekleştirdiği füze saldırısında en az 8 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi de yaralandı. Ukrayna Devlet Acil Servisi'nin açıklamasına göre, saldırıda konutlar ve siviller hedef alındı.

aw185677-07.jpg

ZELENSKİY’DEN BİR KEZ DAHA DESTEK ÇAĞRISI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın saldırılarının ardından Dnipro'da devam eden kurtarma çalışmalarına dikkat çekti. Zelenskiy, saldırıda bir konutun kısmen yıkıldığını ve tren istasyonunun hasar gördüğünü belirtti. Ayrıca Kryvyi Rih ve Synelnykove şehirlerinin de hedef alındığını kaydetti. Yaralılara yardım sağlanırken, bazı insanların hayatını kaybettiğini ve ailelerine başsağlığı dilediğini açıkladı.

aw185677-06.jpg

Zelenskiy, Ukrayna'ya hava savunma sistemi sağlayan ülkelerin ve liderlerin desteğini vurgulayarak, hava savunma sistemlerinin depolarda saklanmak yerine terörle karşı karşıya olan şehirlerde konuşlandırılması gerektiğini ifade etti. Ortaklarının ve savunmayı destekleyen herkesin hayat kurtardığını belirten Zelenskiy, bu desteğin sadece Ukrayna için değil, tüm dünya için önemli olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar