Rusya'daki terör saldırısında bilanço ağırlaşıyor... Can kaybı 60'ın üzerine çıktı!

Rusya'daki terör saldırısında bilanço ağırlaşıyor... Can kaybı 60'ın üzerine çıktı!
Moskova'daki Crocus Belediye Binası'ndaki konser salonuna yapılan terör saldırısında ölü sayısı 60'ı geçerken, 100'den fazla yaralı hastanelerde tedavi görüyor.

Moskova'daki Crocus Belediye Binası'nda bulunan konser salonuna maskeli kişiler tarafından düzenlenen terör saldırısında büyük panik yaşandı. Saldırıda birçok sivil hedef alınırken, birçok kişi binadan kendi çabalarıyla kurtuldu. Kolluk kuvvetleri, ambulans ve itfaiye ekipleri hızla bölgeye intikal ederek çalışmalara başladı. Saldırıda 100'den fazla kişi binadan tahliye edilirken, ağır yaralılar ve yaşamını yitirenlerin cesetleri de binadan çıkarıldı. Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlattı ve saldırı sırasında 70'ten fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko ise saldırı sırasında toplam 115 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü belirtti.

53.jpg

Saldırıya uluslararası tepkiler gelirken, başta Türkiye olmak üzere birçok ülke saldırıyı kınadı. Birleşmiş Milletler (BM) de olayla ilgili üzüntüsünü dile getirirken, Rusya Dışişleri Bakanlığı saldırının BM tarafından da kınanmasını talep etti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ise saldırıyı gerçekleştiren bazı kişilerin yakalandığını ve olayla ilgili incelemelerin devam ettiğini duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar