Rusya’daki 1 kent ve 2 petrol rafinerisine dron saldırısı: 8 yaralı

Rusya’daki 1 kent ve 2 petrol rafinerisine dron saldırısı: 8 yaralı
Rusya’nın Rostov ve Ryazan şehirlerindeki 2 petrol rafinerisi ve Ukrayna sınırında yer alan Belgorod'a dron saldırısı yapıldı. Saldırıların ardından rafinerilerde yangın çıkarken, 8 kişi ise yaralandı.

Rusya-Ukrayna Savaşı sürerken, Ukrayna’nın Rus topraklarına yaptığı dron saldırıları devam ediyor. Rusya’nın Rostov ve Ryazan şehirlerindeki 2 petrol rafinerisi dronlar tarafından hedef alınırken, saldırının ardından rafinerilerde yangın çıktı. Ryazan şehrindeki rafineri yangınına Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ekipleri müdahale ederken, 3 işçi ise yaralandı. İşçiler hastaneye götürülürken, sağlık durumlarının iyi olduğu aktarıldı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Saldırıya uğrayan rafineride yılda 12.7 milyon ton petrol üretimi yapıldığı ve Rusya’da üretilen uçak yakıtının yüzde 8’inin de bu tesiste işlendiği ifade edildi. Saldırının ardından üretimin durduğu tesiste akşam saatlerine doğru tekrar üretime geçildiği belirtildi.

BELGOROD’A DÜZENLENEN SALDIRIDA 5 KİŞİ YARALANDI

Rusya’nın Ukrayna sınırında yer alan Belgorod da dronların hedefi oldu. Sabah vakitlerinde Ukrayna tarafından Belgorod’a 2 tane drone saldırısı yapıldı. Saldırıda sivil yerleşim yerleri hasar aldı. Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, saldırılarda birçok sivil yerleşim yerinin hasar aldığını ifade ederek, 5 kişinin yaralandığını duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar