Rumlardan skandal karar!

Rumlardan skandal karar!
KKTC’nin Kıbrıs Rum yönetimine Doğu Akdeniz’de sondaj ve doğalgaz krizinin sonlanmasına yönelik önerisi Rum yönetiminden skandal biçimde veto yedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs Rum yönetimine Doğu Akdeniz’de sondaj ve doğalgaz krizini sona erdirmeye yönelik önerisine Rum tarafından skandal biçimde gelen ret kararı tepki çekti.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’e Doğu Akdeniz’de sondaj ve doğalgaz krizini sona erdirmeye yönelik önerisine Rum tarafından ret geldi.

Akıncı’nın yeni önerisi, hidrokarbon konusunun bir gerginlik ve çatışma alanı olmaktan çıkarılıp verimli bir işbirliği alanına dönüştürülmesini amaçlıyordu.

Öneri iki toplumdan eşit sayıda üyenin katılımıyla BM gözetiminde komite oluşturulmasını, Avrupa Birliği’nin de gözlemci olarak yer almasını içeriyordu.

TÜRKİYE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Türkiye, Fatih sondaj gemisi ile Doğu Akdeniz'de kendi kıta sahanlığında sondaj çalışmaları yaparken, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi ve Yavuz sondaj gemisiyle de KKTC'nin Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı'na ruhsat verdiği alanlarda sismik araştırma ve sondaj çalışmaları yapıyor.

Rum tarafının kararının duyurulduğu anlarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada, “Oruç Reis sismik araştırma gemimiz Marmara Denizi'ndeki çalışmalarının hemen ardından Akdeniz'deki sismik araştırmalarını yapmak üzere bölgeye gönderilecek” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar