Ressam Mehmet Bal Mersin'de anıldı

Ressam Mehmet Bal Mersin'de anıldı
Tarsus'un değerli bir evladı olan ressam ve illüstrasyon sanatçısı Mehmet Bal, vefatının 10. yılında anıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın ev sahipliğinde Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında düzenlenen 'Söyleşi ve Film Afişleri Sergisi' programıyla Mehmet Bal'ın sanatı ve yaşamı bir kez daha hatırlandı.

Türk sinemasının eşsiz filmlerine hayat veren afişlerin yaratıcısı Mehmet Bal'ın eserleri TADEKA binasında sergilendi. Programa, sanatseverler ve sevenleri büyük ilgi gösterdi. Programın konuşmacısı olan yazar Hikmet Öz, Mehmet Bal'ın hayatına dair sunumunu slayt eşliğinde gerçekleştirdi. Mehmet Bal'ın çocukluk yıllarından itibaren yaşamından kesitler sunan Öz, Mehmet Bal'ın Tarsus Nusret Mayın Gemisi Çanakkale Müzesi'ne yaptığı 12 büyük boy tablo ve Atatürk'ün Tarsus'a gelişini resmettiği eserlerin bir kitapta toplandığını dile getirdi.

Sunum büyük beğeni topladı. Yazar Hikmet Öz, Mehmet Bal'ın Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli illüstrasyon ressamlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Mehmet Bal, Türkiye'nin ve Tarsus'un ender yetiştirdiği kişilerdendi. O, gerçekten çok değerli bir illüstrasyon ressamıydı. Muhteşem eserleri vardı. Başlangıçta afiş çalışmalarıyla tanındı, ancak daha sonra İstanbul'da büyük boy sinema afişleri yapmaya başladı. 1980'lerden sonra, sinema afişlerinden aldığı deneyimle Atatürk resimleri yapmaya yönelmiştir. Atatürk'ün hayatını resimlemiştir" dedi.

Hikmet Öz ayrıca, Mehmet Bal'ın Atatürk'ün Tarsus ziyaretini resmettiği çalışmalarının kitaplaştırıldığını ve bu kitabın çok beğenildiğini söyledi. "Bu kitap, Mehmet Bal'ın son büyük çalışması oldu. Kendisi bu kitaptan sonra başka bir şey yapmayacağını söyledi ve bir yıl sonra aramızdan ayrıldı. Gerçekten de ülke için çok önemli ve güzel işler yaptı" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar