Resmi Gazete'de yayımlandı! En düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükseltildi

Resmi Gazete'de yayımlandı! En düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükseltildi
İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasında Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kanun ile birlikte, en düşük emekli aylığı i10 bin TL oldu.

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 10 BİN TL OLDU

Kanun kapsamında SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 olarak belirlendi. Aynı zamanda, en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükseltildi.

Yapılan düzenleme ile kısa çalışma ödeneğinden yararlanma şartları da revize edildi. Sigortalıların kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilmesi için gerekli asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye düşürüldü. Bu değişiklikle birlikte işçilere daha esnek bir şekilde kısa çalışma ödeneğinden yararlanma imkanı tanınmış oldu.

Ayrıca, kanunla birlikte kısa çalışma gerekçelerine genel salgın durumu da eklenerek, salgın gibi olağanüstü durumlarda işçilerin ve işverenlerin daha etkili bir şekilde desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu düzenlemelerle iş dünyasında yaşanan değişimlere ve acil durumlara daha hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilmesi hedeflenmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar