Randevu sisteminde yeni dönem artık zorunlu olacak! Bakan Koca açıkladı

Randevu sisteminde yeni dönem artık zorunlu olacak! Bakan Koca açıkladı
Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca randevu sistemine ilişkin yeni bir kararı duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Koca yeni bir düzenlemeden bahsetti.

Sağlık İletişim Platformu / Bakan Koca: Aşı karşıtlığının mantıklı hiçbir yanı yoktur

“RANDEVUMA GELECEĞİM ONAYI ZORUNLU OLACAK”

Hastanelerde sıkça yaşanan randevu aksaklıklarına dikkat çeken Bakan Koca “Geçen sene 23 milyon kişi randevu alıp gelmedi. 2024 yılının üç aylık döneminde ise bu rakam 6 milyon. Yapacağımız düzenlemeye göre, 'Randevuma geleceğim' onayı zorunlu olacak. Böylece son dakika iptalleri verimli şekilde kullanılacak” diyerek yeni düzenlemeyi duyurdu.

Gerçekleşen MHRS randevu sayısında büyük artış - Sağlık Haberleri

“ONAYLANMAMIŞ RANDEVULAR YERİNE BAŞKASINA RANDEVU VERECEĞİZ”

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alındığını vurgulayan yeni düzenlemeye ilişkin şu detayları verdi:

Randevu alıp gelmeyenlerin 15 gün içinde yeniden randevu almasını kısıtladık. Bu durum randevu sadakat oranını artırdı. Ama randevusuna gelmeyecekse bile son anda iptal edenlerin oranı arttı. Atıl kapasiteyi kullanabilmek için 'randevuma geleceğim' onayı alacağız. Randevu sahiplerinin bu onayı randevudan önceki gün saat 23.59'a kadar vermesi gerekecek. Onaylanmamış randevular için yerine bir başkasına randevu vereceğiz. Böylece son dakika iptalleri ile oluşan atıl kapasiteyi verimli şekilde kullanacağız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar