Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayacak?

Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayacak?
Ramazan ayının sona ermesiyle başlayacak olan Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Milyonlarca çalışanın aklında aynı sorular var: Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor, Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak ? İşte bu soruların yanıtları...

Ramazan Bayramı bu yıl 2 Mayıs Pazartesi gününe denk geliyor ve 4 Mayıs Çarşamba günü sona eriyor. Hafta içi günlerine denk gelmesiyle birlikte vatandaşlarda bayram tatili hesapları da başladı.

Ramazan Bayramı’nın ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Ramazan Bayramı bu sene mayıs ayında başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre nisan ayında başlayan on bir ayın sultanı ramazan ayının ardından bayrama kavuşulacak. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman, tatili kaç gün olacak?

Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Ramazan Bayramı her sene on bir ayın sultanının sona ermesinin ardından başlıyor. Müslümanlar son orucu arefe günü tutuyorlar. Bu sene ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başladı. Bayram ise mayıs ayına denk geliyor. 2022 yılında Ramazan Bayramı arefesi 1 Mayıs tarihinde olacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 2022 yılında mayıs ayına denk geliyor. Arefe günü 1 Mayıs olacak. Ramazan Bayramı’nın ilk günü 2 Mayıs, son günü ise 4 Mayıs olacak.

Ramazan Bayramı 1. Gün: 2 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı 2. Gün: 3 Mayıs Salı

Ramazan Bayramı 3. Gün: 4 Mayıs Çarşamba

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar