Ralli sezonu başladı! İşte nefes kesen görüntüler...

Ralli sezonu başladı! İşte nefes kesen görüntüler...
Eksi 36 Spor Kulübü'nün organize ettiği Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk yarışı olan Sarıkamış Rallisi, 23-25 Şubat tarihleri arasında Kars'ta düzenlendi.

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk yarışı olan Sarıkamış Rallisi, büyük bir heyecana sahne oldu. Kars Valiliği, Kars Belediyesi, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi'nin destekleriyle, Duja Hotels, VST Tour, ICRYPEX, Spor Toto, Remed Assistance, Salados, Power App ve Fora Araç Takip gibi sponsorların katkılarıyla gerçekleştirilen ralliye, 26 araç ve 52 sporcu katıldı.

1708876121-sarikamisrallisi-gk2-ali-1veb.webp

Üç gün boyunca kar ve buz kaplı zeminde gerçekleştirilen yarışta, Parkur Racing'den 18 yaşındaki Kerem Kazaz, Litvanyalı copilotu Andris Malnieks ile birinciliği elde etti. Kazaz aynı zamanda Sınıf 2 ve genç pilotlar kategorilerinde de birincilik elde etti. Castrol Ford Team Türkiye'den Ali Türkkan-Burak Erdener ikinci olurken, Red Bull sporcusu Türkkan ise Sınıf 3 birinciliğini kazandı. Üçüncü sırayı ise GP Garage My Team’den Ümit Can Özdemir-Kutay Ertuğrul aldı.

1708876122-sarikamisrallisi-gk3-umi-x5vh.webp

Ödül töreni, Kars Valisi Ziya Polat, Kars Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Kars İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fatih Cemal Kiper, TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, Kars Gençlik Spor İl Müdürü Ayhan Yüreğir ve sponsor firma yetkililerinin katılımıyla Duja Chalet önünde gerçekleştirildi.

1708876151-sarikamisrallisi-kadin-b-1ixu.webp

Zorlu rallinin Sınıf 4 birincisi Atış Motorsport takımından Çağlayan Çelik-Koray Akgün, Sınıf N birincisi ise GP Garage My Team'den Kemal Şener-Bora Yılmaz ekibi oldu. Kadın pilotlar birinciliğini GP Garage My Team'den Burcu Çetinkaya, kadın co-pilotlar birinciliğini ise Castrol Ford Team Türkiye'den Mert Yudulmaz ile yarışan Sevi Akal elde etti.

1708876153-sarikamisrallisi-kadinco-vunx.webp

Bu yıl merhum sporcu Celal Gülerhan anısına düzenlenen TOSFED Ralli Kupası'nda GMG Racing'den Gürol Baranlı-Alperen Tetik birinci oldu. Özgür Yürük-Serkan Şahiner ikinciliği, Tolga Muhtar-Serhat Kılınç ise üçüncülüğü ve Kategori 3 birinciliğini kazandı.

1708876155-sarikamisrallisi-keremka-evbw.webp

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası, 22-24 Mart tarihlerinde Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından Muğla Marmaris'te düzenlenecek olan Ege Rallisi ile devam edecek.

1708876157-sarikamisrallisi-sinifn-9ss5.webp

1708876171-sarikamisrallisi-cgtrk1-zaqi.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar