Prostat kanserinde yeni teknik!

Prostat kanserinde yeni teknik!
Prostat kanseri üzerine yürütülen çalışmalarda kullanılan yeni teknik, kanseri yüzde 80 oranında temizleyebileceğini gösterdi.

Prostat kanserinde yeni teknik!

Doktorların prostat kanserini başarılı şekilde tedavi etmek için ultrason (sesüstü dalga) kullandığı yeni çalışma hastalara ameliyatsız bir seçenek sunuyor.

Prostat kanseri erkeklerde görülen en ölümcül ikinci kanser tipi, sadece akciğer kanseri bu kanser türünden daha fazla can alıyor.

Ameliyat ya da radyasyon tedavisi erkeklerde idrarını tutamama ve sertleşme sorunlarına neden olabileceği için yeni tedavi ilgi çekiyor.

Ultrason atımları doğru yere kesin biçimde yönlendirmek için manyetik rezonanstan (MR) yararlanılan ve idrar yoluna sokulan çubuk şeklindeki bir cihazın kullanıldığı bu yeni öncü teknik, diğer tedavideki risklerden kaçınmayı sağlıyor.

Ses dalgaları tümörleri ısıtıp yok ederken etrafını saran bölgelere zarar vermiyor.

Kuzey Amerika Radyoloji Derneği'nin yıllık toplantısında sunulan yeni deneysel tedaviye lokal prostat kansere sahip 115 erkek katıldı.

Ultrasonla tedavi sonrasında bu gruptakilerin yüzde 80'ininde klinik öneme sahip kanser yok edildi ve yüzde 65'inde bir yıl sonra kanserin hiç bir belirtisi gözlenmedi.

Çoğu erkekte aynı zamanda prostat kanseriyle ilişkili kan antijeni belirteçlerinde düşüş yaşandı ve iç kısımda hiçbir komplikasyon bildirilmedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar