Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul’da oy vereceği adayı açıkladı

Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul’da oy vereceği adayı açıkladı
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul seçiminde hangi adayı destekleyeceğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'da destekleyeceği adayını kamuoyuyla paylaştı.

Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'da sayın Ekrem İmamoğlu'nu destekliyorum" açıklamasını yaparak tercihini belirtti.

ahmet-ercan.jpg

SEÇİM SÜRECİ NASIL İLERLİYOR?

31 Mart yerel seçimleri için süreç devam ederken, siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliklerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına, büyükşehirlerde ise siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına 20 Şubat'ta teslim etti. Bu süre içinde bağımsız adaylar da başvurularını gerçekleştirdi.

Seçim kurullarının incelemeleri ve gerekli itirazlar sonucunda verilen kararlarla ya da istifa nedeniyle siyasi partilerin aday listelerinde eksiklik olması durumunda, bu durum 1 Mart'ta ilçe veya il seçim kurullarınca ilgili partiye bildirilecek. Partiler, 2 Mart'ta eksiklikleri tamamlayarak ilgili seçim kurullarına bildirecek ve kesin aday listeleri 3 Mart'ta açıklanacak. Birleşik oy pusulalarının basımı ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımı da 3 Mart'ta başlayacak.

Seçim sürecinde propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları, 21 Mart sabahı itibariyle başlayacak. Seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımına 29 Şubat'ta başlanan süreç, 24 Mart'ta tamamlanacak. Ayrıca, 28 Mart'ta tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin listelerin kesinleştirilmesi planlanıyor. Propaganda serbestliği ise 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de sona erecek.

Türkiye, 31 Mart'ta sandık başına giderek yerel seçimlerde oy kullanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar