Prim gün sayısı ve tescil mağduru Bağkurluları sevindirecek teklif

Prim gün sayısı ve tescil mağduru Bağkurluları sevindirecek teklif
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, emeklilik şartlarının iyileştirilmesi için iki ayrı kanun teklifi sunarak önemli adımlar attı.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, emeklilik şartlarının iyileştirilmesi ve esnaf ile sanatkarların haklarının korunması için iki ayrı kanun teklifi hazırlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu. Sarı, verilen bu iki kanun teklifi ile Bağ-Kur üyelerinin anayasal haklarının korunmasını amaçladıklarını belirtti ve "Emekli olmak anayasal bir haktır ve Bağ-Kur'luların bu haklarının gasp edilmesini istemiyoruz" dedi.

1-1.jpg

İlk teklifi, EYT düzenlemesine dahil edilmeyen ve prim gün sayılarındaki adaletsizliği düzeltmek amacıyla prim gün sayısının 9000 günden 7200 güne indirilmesini öneriyor ve bu düzenleme ile Bağ-Kur üyelerinin de emekli olabilmesine olanak sağlıyor. Sarı, "Eşitlik ilkesine aykırı olan SSK ve Bağ-Kur üyeleri arasındaki farkı gidermek istiyoruz. AKP, bu adaletsizliği kabul etti ve düzeltilmesi gerekiyor" dedi.

Diğer teklifi ise, Bağ-Kur kaydı resmi olarak yapılmadığı için sosyal güvence eksikliği yaşayan, 50 ila 65 yaşları arasında emekli olamayan vatandaşlara tescil affı getirerek emekli olma hakkı sunuyor. Vergi kaydı ve sigortalı olma niteliklerine sahip olmalarına rağmen Bağ-Kur tescilini yaptıramayan esnaf ve sanatkarların emekli olabilmesini hedefliyor. Sarı, "Uzun yıllardır esnaflık yapan ve hala emekli olamayan birçok vatandaşımız bulunuyor. Tescil affı ile bu mağduriyeti gidermeyi amaçlıyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

ekran-resmi-2023-10-16-11-42-01.png

ekran-resmi-2023-10-16-11-43-49.png

ekran-resmi-2023-10-16-11-44-34.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar