Pompeo’dan Suriye açıklaması

Pompeo’dan Suriye açıklaması
Orta Doğu turu kapsamında Mısır'a gelen ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Suriye'den çekileceklerini tekrarladı.

Pompeo’dan Suriye açıklaması

Orta Doğu turu kapsamında dün akşam Mısır’a gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, yaptıkları ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bir gazetecinin Amerika’nın Suriye’den çekilmesiyle ilgili sorusuna Pompeo, ülkesinin Suriye’den çekileceğini ifade ederek terör örgütü DEAŞ’ın yenildiğini söyledi.

Suriye’nin bazı bölgelerinde DEAŞ'ın varlığını sürdürdüğüne işaret eden Pompeo, "bazıları DEAŞ’ın yenilmediğini düşünüyor olabilir bu bir çelişki değil." İfadelerini kullandı.

IRAK'TA DA ÇEKİLECEKLERİNİ SÖYLEMİŞTİ

Pompeo, dün Irak'ın başkenti Bağdat'ta da çekileceklerini ifade etmişti.

Mısır resmi haber ajansı MENA’nın haberine göre, Şükri ve Pompeo ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye, Filistin, Libya ve Yemen’deki gelişmeler gibi bölgesel meselelerle terörle mücadele konularını değerlendirdi.

Pompeo, Orta Doğu turuna salı günü Ürdün'le başlamış ardından Irak'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti. Birkaç saat süren Irak ziyaretinde Pompeo, Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Adil Abdulmehdi ve Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi ile görüşmüş ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) geçmişti.

Göreve geldiğinden bu yana ikinci Orta Doğu turuna çıkan Pompeo'nun Ürdün, Irak ve Mısır'dan sonra Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Umman ve Kuveyt'i ziyaret etmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar