Polonya'da 300 kiloluk iki bomba bulundu: Yüzlerce kişi tahliye edildi!

Polonya'da 300 kiloluk iki bomba bulundu: Yüzlerce kişi tahliye edildi!
Polonya'nın Gryzliny havaalanında 2. Dünya Savaşı'ndan kalma 300 kilogram ağırlığında iki adet bomba bulundu. Bombaların imha edilmesi için 500 yerel sakin bölgeden tahliye edildi ve tren yolu ile ekspres yol trafiğe kapatıldı.

Polonya'nın kuzeyindeki Olsztyn kenti yakınlarındaki Grzyliny havaalanında, küçük uçakların kullandığı bir alan olarak bilinen yerde, 2. Dünya Savaşı döneminden kalma 2 adet patlamamış bomba bulundu.

Olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları, bombaların toplam ağırlığının 300 kilogram olduğunu belirlediler. Eğer bu bombalar patlarsa, etkiledikleri alanın 1,5 kilometre çapında olabileceği tespit edildi. Bu risk nedeniyle, havaalanı yakınındaki bir köyde bulunan 500 kişi tahliye edildi.

aw168248-01.jpg

Polis ekipleri, havaalanı yakınındaki tren yolu ile S51 numaralı ekspres yolun her iki yönde de trafiğe kapatılmasını sağladılar. Bölgedeki yetkililer, bombaların güvenli bir şekilde yerlerinden çıkarılmasının birkaç saat sürebileceğini açıkladılar. Güvenli bir şekilde çıkarılan bombaların daha sonra uzman ekiplerce askeri bir poligonda imha edileceği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar