Polat çiftine bir soruşturma daha! Bu suçlama daha ağır... Detaylar şoke etti

Polat çiftine bir soruşturma daha! Bu suçlama daha ağır... Detaylar şoke etti
Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla tutuklanan Dilan ve eşi Engin Polat’a bir suçtan daha soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Soruşturmanın konusu şoke etti.

Kara para aklama, vergi kaçırma ve örgüt kurma suçlarıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşine bir şok da avukat Feyza Altun’dan geldi. Çifti ihbar eden avukat Feyza Altun’un 10 Ekim günü ofis telefonunu arayan ve sekreteriyle konuşan A.K, Polat ailesiyle ilgili anlatacakları olduğunu ve bunu sadece avukat Feyza Altun'a anlatacağını söyledi.

Sabah’tan Arzu Kaya'nın haberine göre, Avukat Feyza Altun kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla tutuklanan Polat çiftiyle ilgili kişisel sosyal medya hesabından çeşitli paylaşımlarda bulundu. Bu paylaşımların ardından Avukat Feyza Altun’un ofis telefonunu arayan ve Altun’un sekreteriyle konuşan A.K. Kapalıçarşı’da bir esnaf olduğunu ve söz konusu çift ile ilgili anlatacakları olduğunu söyledi.

640xauto.webp

AVUKATA GELEN TELEFON HAREKETE GEÇİRDİ

Olay 10 Ekim günü yaşandı. A.K isimli esnafı arayan avukat Feyza Altun, konuşmaları kayda aldı. Dilan ve Engin Polat'ın Dipomed Medikal şirketleri aracılığı ile kaçak yollarla ham madde getirdiğini, bu ham maddelerin belirli bir seri numaralı parti ürünleri içerisinde uyuşturucu ham maddesi olduğunu söyleyen A.K, bazı ham maddelerdeki uyuşturucunun Türkiye'deki laboratuvarlarda ayrıştırıldığını söyleyerek dikkat çekici iddialarda bulundu.

ftd.jpg

SORUŞTURMA AÇILDI

Söz konusu olan iddialarından yüzde yüz emin olduğunu ifade eden A.K, Altun’a güvendiğini ve bu konuyu başkası ile konuşmayacağını da belirtti.

Kapalıçarşı’da esnaf olduğunu söyleyen A.K’nin konuşmaları üzerine avukat, büyük bir suç işlenmişse iftira kastı olmaksızın, yapılan konuşma nedeniyle ihbar yapma zorunluluğu olduğunu söyledi.

ygu.jpg

Elindeki kayıtları sunabileceğini belirten Feyza Altun, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulundu.

İhbar üzerine Başsavcılık Polat çiftine "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme" suçundan soruşturma başlattı. Bu suç yönünden de başlatılan soruşturma ana kara para aklama soruşturmasıyla birleştirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar