'Partimize operasyon çekiliyor' diyen Akşener’in CHP’den 13 ismi aday gösterdiği ortaya çıktı! Aralarında eski milletvekili de belediye başkanı da var

'Partimize operasyon çekiliyor' diyen Akşener’in CHP’den 13 ismi aday gösterdiği ortaya çıktı! Aralarında eski milletvekili de belediye başkanı da var
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin seçimlere “Hür ve Müstakil siyaset” iddiasıyla tek başına girme kararının ardından yaşanan istifalara yönelik, “partimize operasyon var” diyerek CHP’yi hedef göstermişti. Akşener’in YSK’ya ilettiği aday listelerinde çok sayıda CHP’liyi kendi partisinden aday yaptığı ortaya çıktı.

Partisindeki istifaları ve krizleri “partimize operasyon var” sözleriyle CHP’yi suçlayarak değerlendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sözlerinin tartışmaları devam ederken, aralarında eski milletvekili, mevcut belediye başkanlarının da bulunduğu en az 13 üst düzey CHP’li isim İYİ Parti’den aday gösterildi.

Kamuoyunun gündemini bir süredir meşgul eden sözlere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bizim elimizi tutan tutar, tutmayanın kendi takdiri. Kalbimizi kırsalar da biz kalp kırmayacağız. Elimizi itseler de elimizi uzatmaya devam edeceğiz, eski dost düşman olmaz” şeklinde yanıt vermişti.

Akşener’in sözleri siyasi kulislerde tartışılmaya devam ederken, siyasi partiler tarafından aday listelerinin YSK’ya temsil etmesiyle ilginç bir detay gözlemlendi.

Aralarında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı ve mevcut belediye başkanlarının da bulunduğu birçok CHP'li ismin İYİ Parti'den aday yapıldığı belirlendi.

Özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Cengiz Topel Yıldırım’ın yanı sıra CHP’den aday gösterilmeyen mevcut kimi belediye başkanları da İYİ Parti’den aday yapıldı. Aday gösterilmediği için CHP’den istifa eden Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin de İYİ Parti’nin adayı oldu.

CHP’den aday gösterilmeyince İYİ Parti’den aday olan CHP’lilerden bazılar şu şekilde:

CHP Eyüpsultan Belediye Başkan aday adayı Emel Bilenoğlu, aday gösterilmeyince CHP’den istifa ederek İYİ Parti’nin Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı oldu. Aynı şekilde CHP Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Ahmet Arıcan da İYİ Parti’den belediye başkan adayı gösterildi.

ŞABAN SEVİNÇ İSİMLERİ PAYLAŞTI

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan gazeteci Şaban Sevinç, “Operasyon tartışması… CHP’yi partisine operasyon yapmakla suçlayan İyi Parti lideri Meral Akşener, çok sayıda CHP’liyi İyi Parti’den aday yapmış” diyerek, bu isimlerin kim olduğunu açıkladı.

Sevinç’in paylaştığı isimler şöyle:

Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını yapan CHP’li Cengiz Topel Yıldırım, İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı oldu.

CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Aday Adayı Emel Bilenoğlu aday gösterilmeyince CHP’den istifa ederek İyi Parti Eyüpsultan adayı oldu.

CHP Yenişehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Ahmet Arıcan, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı oldu.

CHP’den İslahiye Belediye Başkan Aday Adayı olan Hacer Bülbül, İYİ Parti İslahiye adayı oldu.

CHP Buca için aday adayı Suat Nezir, İYİ Parti Buca Belediye Adayı oldu.

CHP Mamak aday adayı eski Milletvekili Hüseyin Bayındır, İYİ Parti Mamak adayı oldu.

CHP’den istifa eden Aydın Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, İYİ Parti Efeler adayı oldu.

CHP’den Buldan Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Gülbay, İYİ Parti adayı oldu.

Aday gösterilmediği için CHP’den istifa eden Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, İYİ Parti adayı oldu.

CHP’nin aday göstermediği Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin İYİ Parti adayı oldu.

Denizli Babadağ’ın CHP’li belediye başkanı Ali Atlı, İYİ Parti’nin Babadağ Belediye Başkan Adayı oldu

CHP’den 27. Dönem milletvekilliği ve geçmiş dönemlerde il başkanlığı yapan Bedri Serter’in eşi Huriye Serter, İYİ Parti’den Konak Belediye Başkan Adayı oldu.

Giresun Tirebolu CHP İl Genel Meclis üyesi Ömer Cebeci tekrar aday yapılmayınca, İYİ Parti’den Tirebolu İl Genel Meclisi adayı oldu.

chp.jpg

chp-2.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar