Özgür Özel'den iktidara sert tepki: Yoksulun emeklinin ve çiftçinin hakkını söke söke alacağız

Özgür Özel'den iktidara sert tepki: Yoksulun emeklinin ve çiftçinin hakkını söke söke alacağız
31 Mart seçimlerinin ardından başkanlık ettiği ilk grup toplantısında konuşan CHP lideri Özgür Özel, iktidarı eleştirerek, “Yoksulun garibanın, emeklinin, emekçinin, esnafın ve çiftçinin hakkını ondan soracağız, söke söke alacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından partisinin grup toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlere değinerek konuşmasına başlayan Özel, belediye başkanı seçildiği için milletvekilliği görevine devam edemeyecek 4 isme teşekkür etti. Özel, "Afyonkarahisar milletvekilimiz ve önceki dönem Grup Başkanvekilimiz Burcu Köksal, Adıyaman milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere, Kastamonu milletvekilimiz Hasan Baltacı ve Kırıkkale milletvekilimiz Ahmet Önal… Kendilerine verdiğimiz görevi hakkıyla yerine getirerek bu gruptan ayrıldılar ama o illerin belediye başkanı oldular. Bize oy veren hiç kimseyi pişman etmeyeceğimize buradan söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

İKTİDAR MESAJI VERDİ

Partisine bir sonraki seçim için, mesajlar veren Özel, "Biz belediyeleri birileri gibi millet açlıktan kırılırken ıstakoz yiyenler gibi ihaleleri yandaşlara dağıtmak için değil cumhuriyetin 2.yüzyılının ilk genel seçiminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidar yapmak üzere aldık. Buna zarar verebilecek kim varsa kesinlikle ve kesinlikle ne ben ne kadrolarımız ne partimiz gözünün yaşını bakmayacağız" şeklinde konuştu.

CHP lideri, partisine oy veren hiç kimsenin pişman olmamasını istediklerini belirterek, şunları söyledi: "Bu millete eşit ve adil hizmet sunacak inançlara saygılı olacak tüm farklılıkları renklilik zenginlik kabul edecek ve herkesi kucaklayacağız" ifadelerini kullandı.

CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün teleferik faciası soruşturmasında tutuklanmasına tepki gösteren Özel, "22 yıllık iktidarlarında 1 kişiye yargılanma izni vermemişken yaşanılan olayın günah keçisini suçsuz başkanım Kocagöz'e yıkanlara yazıklar olsun buna izin vermeyeceğim" diye konuştu.

aa-20240415-34276704-34276702-chpden-hatay-ve-iskenderun-secimleri-icin-yskye-tam-kanunsuzluk-gerekcesiyle-itiraz.jpg

Merkez Bankası'nın açıkladığı zarara da değinen Özel, “Bir yıllık zarar 10 yıllık karın iki buçuk katıdır. Yani bu hesapla Merkez Bankası 25 yıldaki kardan zarar eder mi? Böyle bir karar alırsa zarar eder. 25 yıllık karını bir senede bir avuç zengine verdiler. Merkez Bankasının yaptığı ödemeye Hazinenin yaptığı ödeme de eklendiğinde toplam rakam 1 trilyon 132 milyar liradır. Bu para ‘en düşük emekli maaşını 17 bin lira yapalım’ dediğinde ‘yapamayız para yok’ dedikleri paranın tam iki katıdır. Türkiye’deki 16 milyon emekliye bir asgari ücret maaş vermenin iki yıllık maliyetini bir avuç zengine verenlere yazıklar olsun.”

ERDOĞAN'A ART ARDA ELEŞTİRİLER

Cumhurbaşkanlığının kendi internet sitesindeki bilgiye göre, deprem konutlarının toplam maliyetinin 1,1 milyar lira olduğunu belirten Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Koskoca asrın felaketi dedikleri depremin tüm yıkımının parası kadar parayı ben ekonomistim diyen, en iyisini ben bilirim diyen, bütün dünya ekonomistleri başka birşey söylerken tersini söyleyen, bütün dünya pandemiden çıkışta yükselen enflasyonu doğru enstrümanlar kullanarak hemen düşürmüşken bizi yüzde 120 enflasyonlara götürüp ülkeyi perişan eden kişi, 4 liralık doları 20 lirayı geçmesin diye KKM’ye çeken kişi bu zararın sorumlusudur.

Recep Tayyip Erdoğan, manevi kayıplarımız yüreğimizde, hep birlikte paylaşıyoruz ama depremin yarattığı toplam asrın felaketinin maliyeti kadar maliyeti, inadı, iş bilmezliği ve liyakatsiz kişilere verdiği emirler sonucu hepmize ödetmiştir. Yoksulun garibanın, emeklinin, emekçinin, esnafın ve çiftçinin hakkını ondan soracağız, söke söke alacağız.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar