Özel Güvenlik Sınav sonuçları açıklandı! ÖGG Sınav sonuçları nasıl öğrenilir? ÖGG Sınav sonuçları değerlendirmesi nasıl yapılır?

Özel Güvenlik Sınav sonuçları açıklandı! ÖGG Sınav sonuçları nasıl öğrenilir? ÖGG Sınav sonuçları değerlendirmesi nasıl yapılır?
10.7 dönem Özel Güvenlik Sınavı'na katılan adaylar için sonuçlar açıklandı. Sonuçları merak eden adaylar nasıl öğreneceğini internetten araştırıyor. Peki ÖGG Sınav sonuçları nasıl öğrenilir? ÖGG Sınav sonuçları değerlendirmesi nasıl yapılır?

Özel Güvenlik Sınav Sonuçları açıklandı mı?

107. dönem Özel Güvenlik Sınavı sonuçları için bekleyiş sona erdi ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından sonuçlar açıklandı. Peki Özel Güvenlik Sınav sonuçları nasıl öğrenilir? ÖGG Sınav sonuçları değerlendirmesi nasıl yapılır?

ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

24 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen sınavın sonuçları, 15 Mart 2024 tarihinde EGM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Adaylar, EGM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası, sınav adı ve güvenlik kodu ile giriş yaparak öğrenebilecek.

ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?

Özel Güvenlik Sınavı sonuçlarının değerlendirilmesi ise şu şekilde yapılıyor: Silah Farkı sınavına katılan adaylar, yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınavlarını başarılı bir şekilde geçerek en az 50 puan almalıdır. Bu puan, adayın daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puanının ortalamasının en az 60 puan olması gerekmektedir.

Benzer şekilde, silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası bulunan adaylar, silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak silahlı sınav türünden Özel Güvenlik Yenileme Sınavı'na katılabilmektedir. Ancak bu adayların da yazılı ve uygulamalı silah bilgisi sınavlarında en az 50 puan alarak, daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan ortalamasının en az 60 olması gerekmektedir. Başarı sağlanamadığı durumda, sınav sonucu silahsız olarak değerlendirilecektir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar