Özel günde özel çocuklarla eğlenceli etkinlik

Özel günde özel çocuklarla eğlenceli etkinlik
Alanya Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nü kutlamak adına özel bir etkinlik düzenledi ve Down sendromlu çocukları at çiftliğinde bir araya getirdi.

Alanya Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi öğrencileri, bu özel günde at çiftliğinde buluştu. Alanya Belediye Meclis Üyesi Emine Çalış'ın da katıldığı etkinlikte, Down sendromlu çocuklar at binerek keyifli bir gün geçirdiler.

Etkinlik sırasında, Down sendromlu çocuklar Alanya Belediyesi'nin uzman personeli eşliğinde çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiler. Bu faaliyetler arasında denge geliştirme, özgüven kazanma ve duyuları tanıma gibi konular yer aldı. Aileler, çocuklarının mutluluğuna ortak olurken, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

At binme etkinliği, otizmli, fiziksel ve zihinsel engelli çocukları tedavi etmek için kullanılan "Hipoterapi" yöntemiyle gerçekleştirildi. Bu tedavi sayesinde, fiziksel engelli ve otizmli çocukların duruş, denge, konsantrasyon ve kas kontrolü gelişiyor, ayrıca yürüme yetenekleri de olumlu yönde etkileniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar