Oyun tutkunlarını sevindirecek haber! Android 15 yeni özellik ile geliyor

Oyun tutkunlarını sevindirecek haber!  Android 15 yeni özellik ile geliyor
Mobil oyun tutkunları için heyecan verici bir gelişme duyuruldu. Google, Android işletim sistemi için yeni bir güncelleme olan Android 15'in geliştirici önizleme 2 sürümü dün itibariyle yayınladı. Bu güncelleme ile birlikte artık Android 15'in mobil oyunlarda 60 fps sınırı aşılabilecek.

ARTIK 60 FPS SINIRINI GEÇEBİLECEKSİNİZ

Yapılan açıklamaya göre, Android 15'te varsayılan kare hızını devre dışı bırakan bir kod eklenmiş durumda. Bu kod sayesinde, mobil oyunlar artık 60 fps sınırını aşabilecek ve en yüksek performansa erişim sağlanabilecek. Android işletim sistemi önceden oyunları 60 fps ile sınırlıyordu ve geliştiricilerin cihaz bazında daha yüksek kare hızlarını etkinleştirmesi gerekiyordu. Ancak Android 15 ile birlikte bu sınırlama kaldırılarak daha yüksek kare hızlarına erişim kolaylaştırıldı.

1678840.webp

Bahsedilen özellik, geliştirici seçeneklerinde bulunuyor ve cihazınızdaki geliştirici seçeneklerini aktive etmek için Ayarlar > Hakkında > Yazılım Bilgisi menüsünde yer alan Derleme Numarası'na birkaç kez basmanız yeterli olacak. Bu özellik öncelikle geliştiricilerin oyunlarını daha yüksek kare hızlarında denemeleri ve test etmeleri için tasarlanmış olsa da, son kullanıcılar da bu özelliğe erişebilecekler.

android-15.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar