Oy pusulasında hangi parti nerede olacak?

Oy pusulasında hangi parti nerede olacak?
31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerini için kura çekilecek.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilen yerel seçim takvimi kapsamında, yarın, seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi amacıyla YSK Başkanlığında kura çekilecek.

Yapılacak kura çekimine, seçime katılma yeterliliğine sahip olan 36 parti temsilcisi katılacak.

Belediye başkanı seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulalarında, "Siyasi Partiler" ifadesi en üstte yer alacak, bağımsız adaylar varsa ise "Siyasi Partiler ve Bağımsız Adaylar" ibaresi kullanılacak. Kura çekimi sonucunda pusulada soldan sağa doğru, partiler ile adaylarının ad ve soyadları belirlenecek.

Öte yandan, seçime katılma yeterliliğine sahip olan 36 parti arasında bulunan Yenilik Partisi, daha önce YSK'ye Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılmayacağını bildirmişti. Seçime katılma yeterliliğine sahip diğer partilerin, kura çekimine yönelik hazırlıklarını tamamladığı belirtilirken, seçim süreciyle ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar