Oy pusulalarının çokluğu İstanbul'da yoğunluğa sebep oldu

Oy pusulalarının çokluğu İstanbul'da yoğunluğa sebep oldu
Tüm Türkiye’de vatandaşlar yerel seçimler için oyunu kullanmak üzere sandıklara gitmeye devam ediyor. Nüfus yoğunluğunun en kalabalık olduğu İstanbul'da ise, oy pusularının 4 tane olması nedeniyle yoğunluk yaşattı.

İstanbul'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında saat 08.00 itibarıyla oy verme işlemi başladı. Seçmenler, sabahın erken saatlerinde sandık başına akın etmeye başladılar. Ancak, bu seferki seçimde oy kullanımı biraz daha uzun sürebilir.

Bunun nedeni ise 4 farklı oy pusulasının olması. Seçmenlerin büyükşehir belediye başkanlığı, il genel meclisi üyelikleri, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyelikleri için farklı pusulalara mühür basmaları gerekiyor. Bu durum, oy kullanacakların sınıfların kapılarında uzun süre beklemelerine sebep oldu.

Seçim sınıflarında yaşanan uzun sıraların yanı sıra içerideki işlemlerin de zaman alması, vatandaşların bekleyişini daha da artırıyor. Özellikle oy pusulalarını katlayıp zarflara yerleştirmek de işlemleri yavaşlatıyor ve bekleme süresini uzatıyor.

Seçim günü boyunca beklenen yoğunluğa rağmen, seçim kurulları ve görevliler, oy verme sürecinin hızlı ve düzenli bir şekilde ilerlemesi için çaba harcıyorlar. Ancak, özellikle sabah saatlerinde beklenen yoğunluk sebebiyle, seçmenlerin oy kullanmak için biraz daha sabırlı olmaları gerekebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar