Otobüs seferlerinde bayram yoğunluğu!

Otobüs seferlerinde bayram yoğunluğu!
Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi ve Ramazan Bayramı tatili yaklaşırken otobüs biletlerinin hızla tükendiğini belirtti. Bu durum üzerine ek seferler düzenlediklerini ifade etti.

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanlığı görevini üstlenen Yıldırım, AA muhabiriyle yaptığı görüşmede otobüs seferlerine ilişkin bilgiler paylaştı.

31 Mart'taki seçimler nedeniyle bu hafta otobüs firmalarında bir hareketlilik yaşandığını belirten Yıldırım, birçok kişinin oy kullanmak için şehir değiştirdiğini ve genellikle Anadolu'ya doğru seyahat ettiğini ifade etti.

Seçim döneminde oy kullanmak için şehir değiştiren bazı kişilerin izinlerini Ramazan Bayramı tatiliyle birleştirebildiğine dikkat çeken Yıldırım, şunları dile getirdi:

"Önümüzdeki haftanın ortasından itibaren otobüs seferlerinde Ramazan Bayramı tatili yoğunluğu yaşanacak. Normal seferlerde biletler neredeyse tükendi. Ramazan Bayramı tatili nedeniyle otobüslere ek seferler düzenlendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bu konuda bir düzenleme yaptı. Turizm araçlarının da yolcu taşımasına izin verildi. Bu düzenleme Ramazan Bayramı boyunca geçerli olacak."

Ülke genelinde günde ortalama 11 bin otobüs seferi düzenlendiğini belirten Yıldırım, "Ramazan Bayramı tatili süresince düzenlenecek ek seferlerle günde yaklaşık 15 bin otobüs yolcu taşıyacak. Ek seferler özellikle Ramazan Bayramı öncesinde ve sonrasındaki 3 gün yoğunlaşacak. Bu süre zarfında yaklaşık 6,5 milyon kişinin otobüslerle seyahat etmesini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Yoğun trafik döneminde sürücülerin ve yolcuların daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, zaman zaman yaşanan otobüs kazalarının sürücülerin yorgunluğu, uykusuzluğu ve bakımsız araçlarla yola çıkmalarından kaynaklandığını belirtti. Seyahat edecek vatandaşların emniyet kemeri takmalarının önemine de değinen Yıldırım, bunun yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlattı.

Ayrıca Yıldırım, seçim ve Ramazan Bayramı öncesinde otobüs biletlerinde yüzde 20'ye varan bir fiyat artışı yaşandığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar