ÖSYM hafta sonu 4 sınav gerçekleştirilecek

ÖSYM hafta sonu 4 sınav gerçekleştirilecek
ÖSYM tarafından 20 Nisan Cumartesi ve 21 Nisan Pazar günü 4 sınav yapılacak. İşte o sınavlar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), bu hafta sonu düzenleyeceği sınavları açıkladı.

20 Nisan Cumartesi ve 21 Nisan Pazar günleri gerçekleştirilecek olan sınavlarda, adaylar yeteneklerini ve bilgi seviyelerini test edecekler.

20 Nisan Cumartesi günü, elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) 2024/3 oturumuyla başlayacak. Bu oturumda Farsça, Yunanca ve Bulgarca dillerinde sınav yapılacak. Aynı gün, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-DUS 1. Dönem) ve Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Diş Hekimliği 1. Dönem) da gerçekleştirilecek.

21 Nisan Pazar günü ise 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/1) düzenlenecek.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yapılan açıklamada, DUS ve STS Diş Hekimliği 1. Dönem sınavlarının cumartesi günü 5 bin 912 adayın katılımıyla 294 salonda gerçekleştirileceğini belirtti. Sınavların saat 10.15'te başlayıp 12.45'te sona ereceğini bildiren Ersoy, toplamda 893 personelin sınavlarda görev alacağını da vurguladı.

Sınav sonuçlarının 16 Mayıs'ta açıklanacağını belirten Ersoy, adayların sınav sürecinde herhangi bir aksaklık yaşamamaları için ÖSYM'nin tüm imkanlarını seferber ettiğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar