Önce Almanya sonra Hollanda imzalandı

Önce Almanya  sonra Hollanda imzalandı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Hollanda Sigorta Kurumu (SVB) arasında belgelerin elektronik ortamda güvenli bir şekilde e-posta yoluyla gönderilmesini sağlayacak bir protokol imzalandı.

Bursa'da gerçekleştirilen toplantıda SGK Başkanı Dr. Raci Kaya, SGK ile SVB arasında yapılan bu anlaşmanın iki ülke vatandaşına da kolaylık sağlayacağını belirtti. Kaya, artık belgelerin fiziki ortamda değil dijital ortamda sağlanması için imzaların atıldığını açıkladı.

aw198773-03.jpg

Kaya, "İki kurum arasında yapılan yazışmaların veya gerekli evrakların kağıt ortamında fiziki posta yoluyla gönderilmesinden vazgeçilerek elektronik ortamda güvenli e-posta yoluyla gönderilmesi için bir anlaşma sağladık. Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte tüm yazışmalar elektronik ortama taşınmış olacak. Bu sayede, işlemlerin hızlandırılması, fiziki postada meydana gelen gecikmelerin önlenmesi, posta masraflarının ortadan kaldırılması ve belge alışverişinin güvenli bir şekilde yapılması sağlanacak ve sigortalılarımızın işlemleri hızlanacaktır" dedi.

aw198773-01.jpg

Anlaşmanın kazanımları hakkında bilgi veren Kaya, işlemlerin hızlanması, postadaki gecikmelerin önlenebilmesi, posta masraflarının azaltılması, belge alışverişinin güvenli bir şekilde yapılması ve kişisel verilerin korunması gibi hedeflerin olduğunu belirtti. Kaya, bu uygulamanın Almanya ile geçen yıl başarıyla uygulandığını ve Hollanda ile yapılan anlaşmanın bunu daha da geliştireceğini ifade etti.

SVB Başkanı Simon Sibma ise, "Almanya'dan sonra bu anlaşmayı imzalayan ikinci ülke olmamız bizleri gururlandırdı. Bu anlaşma sayesinde daha hızlı bilgi alışverişi yapabileceğiz. Sigortalılara daha hızlı ve güzel hizmet vermek için bu anlaşmanın önemli olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar