Ömer Çelik, revizyon tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı!

Ömer Çelik, revizyon tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı!
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı sisteminde revizyon tartışmalarıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Çelik açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız muhalefet liderleriyle de görüşebilir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleri ile kahvaltıda bir araya gelmesinin ardından, AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklama başkanlık sistemi revizyon çalışmalarıyla ilgili konuştu.  

Çelik'in açıklamalarından öne çıkan satır başları ise şöyle:

"BİR ŞEYLERİ VARSA KİMSEYE KAPALI DEĞİLİZ"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimizin onayıyla yürürlüğe girmiş bir sistem. Sistemle ilgili geniş bir değerlendirme yapılıyor. Sistem meşrudur, milletin onayından geçmiştir. Pratikle ilgili konuları tartışıyoruz. Sistemin en büyük özelliği vatandaşın devletten hızlı hizmet alabilmesi. Nerelerde aksaklık varsa bunlar tespit edilecek. Milletvekillerimizin eleştirileri ve değerlendirmeleri not alınıyor. Aksaklık ve tıkanıklık olan yerlerin, eksik görülen yerlerin üzerine gidilecek. Bir şeyleri varsa buna kimse kapalı değil. Cumhurbaşkanımız buna yeni bir alan açıyor. Sistemin güçlendirilmesi, vatandaşın memnuniyetinin araştırılmasına yönelik bir görüşleri varsa memnuniyetle yaklaşırız."

BABACAN İSTİFASI

AK Parti kendi gündemine hakimdir. Cumhurbaşkanımız o konuyla ilgili değerlendirmesini söylemiş oldu. Kendi işimize bakıyoruz, kendi meselemize odaklanıyoruz. 

YUNANİSTAN'A TEPKİ

Ömer Çelik, "Yunanistan Dışişleri Bakanı, bir devlet adamının konuşması gereken üsluptan son derece uzak bir üslupla konuşmuştur. Türkiye'nin dostluğu kıymetlidir, Türkiye'nin dostluğundan kimse zarar görmez, herkes fayda görür. Ama Yunanistan Dışişleri Bakanı bu üslupla başlamış oldu, bu son derece üzüntü vericidir. Bu şekilde üslupla devam edecekse bunun iyi sonuçları olmayacaktır'' ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar