OHAL bir kaç güne sona ermiş olacak

OHAL bir kaç güne sona ermiş olacak
Adalet Bakanı Gül, "OHAL uygulaması bir kaç güne sona ermiş olacak" dedi.

OHAL bir kaç güne sona ermiş olacak

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türkiye Hukuk Platformu, Uluslararası Hukukçular Birliği, Anayasa Hukukçuları Derneği, Türkiye Adalet Akademisi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen, "Uluslararası Darbe ile Mücadele ve 15 Temmuz Sempozyumu"na katıldı.

Adalet Bakanı Gül, 15 Temmuz'un üzerinden geçen 2 yıllık zaman zarfında, OHAL dönemi tedbirleriyle başta FETÖ olmak üzere bütün terör örgütlerine karşı büyük bir alan mücadelesi yürüttüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu mücadelede önemli bir mesafe almayı da başardık. OHAL uygulaması birkaç güne sona ermiş olacak. Ancak, OHAL'in sona eriyor olması bu konudaki mücadelenin sona ereceği anlamına asla gelmemeli. OHAL sona erecek ama terörle mücadele, FETÖ başta olmak üzere Türkiye'yi kıskaca almak isteyen bütün terör örgütleriyle en kalıcı, en kararlı mücadele sonuna kadar devam edecektir. Bundan kimsenin de şüphesi olmasın. Bu mücadelede Türkiye'yi yalnız bırakanlar, esasen demokratik değerlere yabancılaşanlardır. Türkiye'nin mahkemesinin vermiş olduğu bir kararı, uluslararası sözleşmelere rağmen Türkiye'ye bu suçluları, anayasayı, demokrasiyi ortadan kaldırmak isteyen bu terör örgütü mensuplarını iade etmeyenler, hiçbir şekilde demokratik düzene katkı sağlayamazlar. Hukuka saygı, demokratik değerlere bağlılık, kendinden başka her şeyin düşmanı olan bu örgütle mücadelede dürüstçe işbirliğini, dostça dayanışmayı gerektirir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar