Öğrenciler ulaşıma yüzde 100 zam gelince ayaklandılar

Öğrenciler ulaşıma yüzde 100 zam gelince ayaklandılar
Ardahan Üniversitesi öğrencileri, dolmuş taşıma ücretlerine yapılan zamı protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Öğrenciler, zammın geri çekilmesini talep etti.

Ardahan Üniversitesi öğrencileri, dolmuşlara yapılan zamları protesto etmek için harekete geçti.

Öğrencilerin protestosu sonrasında, Ardahan Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelindi. Toplantıya Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'in yanı sıra Ardahan Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Asım Özer, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu ve 5 Nolu Çamlıçatak Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fatih Altun da katıldı.

Toplantıda ortaya çıkan bilgilere göre, öğrenci taşıma ücretleri aslında 20 TL olarak belirlenmişken, yanlış bilgilendirmeler sonucunda öğrencilerden 40 TL olarak ücret alındığı ortaya çıktı. Toplantıda bu sorunun kesin bir çözüme kavuşturulamadığı belirtildi.

Başkan Faruk Demir, konunun çözümü için çalışmaların sürdüğünü ve öğrencilerin haklı taleplerinin dikkate alınacağını ifade etti. Öğrenciler ise, yapılan zammın geri çekilmesi ve adil bir ücretlendirme sisteminin oluşturulması konusunda kararlı olduklarını belirttiler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar