Ödül ve bağış yağdı

Ödül ve bağış yağdı
Yaşam Vakfı’ tarafınca belirlenen ‘2017 Yılın En İyileri’ sanat, politika, sinema, TV, sahne ve iş dünyasının duayen isimlerine ‘Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü’ verildi.

Sebla Didem Korday / Günboyu 

Geceye katılan isimler arasında Müjdat Gezen, Tamer Karadağlı, Deniz Seki, Kamuran Akkor, Birce Akalay, Ateş Böceği Ercan Bostancıoğlu, Umut Akyürek, Coşkun Sabah, İlker Ayrık, Yonca Evcimik, Ebru Yaşar, Koray Avcı, Aylin Coşkun ve Cem Belevi gibi pek çok önemli isim katıldı.

Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Futbol Takımı, Anadolu Ateşi Dans Grubu, Film-San Vakfı, Deniz Akbulut, Hayaller Gerçek Olsa Derneği, Eyüp Dostları Vakfı ‘Vakıf Özel Ödülü’ne layık görüldü. Müjdat Gezen, Selda Alkor, Ateş Böceği Ercan Bostancıoğlu, Devlet Devrim ve Bahar Öztan Yaşam Boyu Meslek Onur ödülü aldılar. Selda Alkor zatürre teşhisi ile evinde tedavi gördüğü için geceye katılamadı.

20 bin liraya satıldı

Vakıf yararına yapılan açık artırmada ise değerli taşlarla süslü özel tasarım safir yüzük açık artırmaya sunuldu. Özel ışıklı bir kutu içinde gelen 3500 dolar değerindeki yüzük 6000 lira başlangıçla açıkartırmada 20 bin liraya alıcı buldu. Yüzüğü davetlilerden Elif Onat satın aldı.

Ödülleri ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ topladı

Müjdat Gezen tarafından sahneye konan ve ünlü oyuncuların sahnelediği ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ adlı tiyatro oyunu ödülleri sildi süpürdü. Oyun ‘En İyi Tiyatro Ödülü’ne layık görülürken Birce Akalay ‘En İyi Kadın Tiyatro Oyuncusu Ödülü’nü, İlker Ayrık ise ‘En İyi Erkek Tiyatro Oyuncusu Ödülü’nü aldı. Ödülleri Tamer Karadağlı verirken, tam kadro sahneye çıkan oyuncuların arasında olan Müjdat Gezen “Biz bu ödülü oyunu yazan Sadık Şendil ve müziklerini yapan Atilla Özdemiroğlu için alıyoruz” dedi.

Ateş Böceği Ercan

kahkahaya boğdu…

Ercan Bostancıoğlu Yaşam boyu Meslek Onur Ödülü alan isimlerdendi. Ünlü sanatçı Müjdat Gezen’nin ısrarıyla 40 yıldır sahnede yaptığı “Milletvikili Yeminim Var” adlı skeci ile davetlileri adeta kahkahaya boğdu. Kekeme bir milletvekilinin mecliste yemin etmesini canlandıran sanatçı dakikalarca alkışladılar.

Vakıf Özel Ödülü alan isimlerden biri olan sinema oyuncusu Deniz Akbulut sahneye gelerek ödülünü alırken yaptığı konuşmada duygu dolu anları yaşattı. Çok renkli bir dünyada başarılı işler yaptığını belirten Akbulut “Bu ödül beni çok mutlu etti. Hayatım özellikle engelli kadınlar için bir rol model olduğumu düşünüyorum. Renkli parlak dünyanın içinden bir anda karanlığa gömüldüm. Ama yılmadım yıkılmadım sevdiklerimin destekleri ile ayakta kalmayı başardım. Zor durumda olan herkes beni örnek alsınlar” dedi.

Yılın En İyi Sahne Performansı Ödülü’nü alan Deniz Seki sahneye güneş gözlüğü ile çıktı. Ödülünü Vakıf Başkanı Atilla Kaplakarslan’dan alan sanatçı “İnsanın önündeki en önemli engel sevgisizlik. Beni sevenlerimin sevgisi ayakta tutu zorlukları sevgi ile aştım” dedi.

Türkiye’de ve dünyada büyük yankı uyandıran ‘Ayla’ filmi adeta sinema ödüllerini tek başına topladı. En İyi Sinema Filmi, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi kadın Oyuncu dallarında sinema ödülleri alan Ayla ekibinden yapımcı Mustafa uslu, yönetmen Can Ulkay, oyuncu Sinem Uslu ve oyuncu İsmail Hacıoğlu ödüllerini Hamdi Alkan’dan aldılar. İsmail Hacıoğlu “Sevgiyle engelleri kaldıran iki kahramanın hikayesini anlatmıştı filmmimiz. Umudum sinemanın önündeki engellerinde en kısa zamanda kalkması” dedi. Yapımcı Mustafa Uslu’da “Bu ödülleri filmin hikayesindeki gerçek kahraman Süleyman amca için aldık. Film yakında Çin’de de vizyona giriyor” dedi.

En İyi Kadın Kuşağı Programı ödülü alan Esra Erol, engelliler için iki tanesi akülü olmak üzere toplam 22 adet tekerlekli sandayle bağışında bulundu. Yılın En İyi Klibi ödülünü alan Aylin Coşkun’da beş tane tekerlekli sandelye bağışı yaptı.

Vizyon Production ile Bonart Ajans ve süpervizörlüğü Aylin Arasıl tarafından gerçekleştirilen organizasyon, Kral TV tarafından banttan yayınlanacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar