Norveç'ten uyarı: İsrail ileri gitti

Norveç'ten uyarı: İsrail ileri gitti
Norveç Dışişleri Bakanı, İsrail'in meşru müdafaa hakkı olduğunu ancak güç kullanma dengesinde ileri gittiğini ve başlangıçta sahip olduğu sempatinin çoğunu yaktığını söyledi. İsrail'in dünyayı kendilerine karşı harekete geçirdiklerini söyleyen bakan, saldırıların uzun vadede İsrail'e fayda sağlamayacağını dile getirdi.

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, İsrail'in söz konusu saldırıların başlangıcında sahip olduğu sempatinin çoğunu yaktığını ve dünyayı kendilerine karşı harekete geçirdiklerini söyledi.

İsrail'in hem Filistinlilerle hem de Arap komşularıyla barış içinde yaşamak zorunda olduğuna dikkati çeken Eide, "Gazze'ye yönelik şiddetli saldırıların uzun vadede İsrail'e fayda sağlamayacağını" dile getirdi.

Norveç Dışişleri Bakanı, İsrail'in meşru müdafaa hakkı olduğunu ancak, "İsrail'in siyasi hedefler ile güç kullanma dengesine meydan okumada ileri gittiğine inandıklarına" dikkati çekti.

Eide, Gazze'de güvenli yer olmadığını, bölgede şimdiye kadar bazı Norveçlilerin de yaralandığını bildiklerini söyleyerek, dün geceki saldırıdan sonra yeni yaralı olup olmadığını öğrenmeye çalıştıklarını, ancak internet ve iletişim kanallarının kesilmesi nedeniyle irtibat kurmanın zor olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar