Norveç: Filistin devletini tanımaya hazırız

Norveç: Filistin devletini tanımaya hazırız
Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Filistin devletini ve Birleşmiş Milletler'deki (BM) statüsünü tanımaya hazır olduklarını belirtti.

Norveç hükümetinin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Store, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Store, Sanchez ile Orta Doğu ve Gazze konularını ele aldıklarını ifade ederek, "Norveç, Filistin devletini ve onun BM'deki yerini tanımaya hazır. Asıl mesele, bölgede barışı desteklemek için bunu hangi anda ve koşullarda yapacağımızdır." şeklinde konuştu.

Filistin devletinin tanınması konusunda İspanya ve Norveç'in "benzer fikirlere" sahip olduğunu belirten Store, bu konuda yakın koordinasyon içinde olacaklarını vurguladı.

Store, bölgedeki diğer ülkelerin yanı sıra İspanya gibi benzer fikirlere sahip ülkelerle işbirliği yapacaklarını kaydederek, ilerleyen haftalarda bu konuyla "aktif olarak" ilgileneceklerini ifade etti.

İspanya Başbakanı Sanchez ise Filistin devletini tanımak için Avrupa Birliği'ndeki (AB) diğer ülkelerle birlikte hareket etme düşüncesini desteklemek için Polonya, Norveç ve İrlanda'yı kapsayan iki günlük resmi ziyaret turuna çıkmıştı.

Sanchez, bu hafta Meclis'te yaptığı konuşmada, "İspanya, Filistin devletini tanımaya hazır." demişti.

Orta Doğu sorununda iki devletli çözüme dayalı uluslararası barış konferansı düzenlenmesi için yoğun bir diplomasi yürüten İspanyol hükümeti, yaz aylarından önce Filistin devletini tanımayı vadetmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar